Trabzonspor, Avrupa UEFA Ligi L Grubu 4. maçında deplasmanda Lokeren ile 1-1 berabere kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına bordo-mavili takımın teknik direktörü Valid Halilhodzic’in karşılaşma esnasında tribüne gönderilmesinden dolayı yardımcı antrenör Jacques Bonnevay katıldı. Bonnevay, çok güzel bir Avrupa maçı izlediklerini belirterek, "Lokeren ilk maçı kaybettiği için evinde daha fazla risk aldı, üzerimize geldi. Bu nedenle maç daha zevkli ve bizim açımızdan daha zorluklarla geçti" dedi.

Maça iyi başlamadıklarını ve ilk dakikalarda 1-0 yenik duruma düştüklerini vurgulayan Bonnevay, "Durumlar daha kötüye gidebilirdi. Kalecimizin de birkaç kurtarışı da bizi rahatlattı. Beraberliği yakaladıktan sonra pozisyonları daha sakin ve olgun bir şekilde bitirebilseydik belki de maçı kazanabilirdik. Takım genel anlamda görevini yerine getirdi ve güzel bir maç çıkardı. 1-1’lik sonuç muhteşem bir skor değil ama fena da bir skor değil" açıklamasında bulundu.

"CARDOZO’YA TEŞEKKÜR ETMEK GEREKİYOR"

Jacques Bonnevay, Oscar Cardozo’nun son 30 saniyede oyuna alınması hakkındaki soruya ise, "Son dakikalarda baskı altındaydık. Oyunu biraz rahatlatmak ve temposunu düşürmek için Cardozo’yu sahaya sürdük. Cardozo gibi muhteşem kariyer sahibi bir oyuncuyu da son saniyelerde sahaya sürmek istediğimizde alçak gönüllükle kabul ettiği için ona teşekkür etmek gerekiyor. Çünkü böyle bir durumu her oyuncu kolay kolay hazmedemez" sözleriyle yanıtladı.

Legia Varşova’nın 4 maçını da kazanması üzerine Trabzonspor’un gruptaki şansını "Gruptan çıkmak için bir sıra kaldı sadece. Bunun için de biz ve Lokeren çekişeceğiz. Biz bir adım öndeyiz ama yeterli değil. Önümüzdeki 2 maçta yerimizi garantilemek istiyoruz" sözleri ile değerlendirdi.

Bonnevay, Vadih Halilhodzic’in sahadan atılması hakkındaki bir soruyu ise o sırada oyuna konsantre olduğunu belirterek yanıtlayamayacağını söyledi.

LOKEREN CEPHESİ

Lokeren Teknik Direktörü Peter Maes ise Trabzonspor karşısında galip gelmek istediklerini ancak bunu başaramadıklarını ifade etti. Trabzonspor’un ilk 25 dakika iyi bir performans sergilediğini vurgulayan Maes, "Daha sonra pozisyonlar bulduk. Bunları değerlendirsek fark da yapabilirdik. Maçı kazanmamız gerekiyordu. Maalesef maç 1-1 bitti. Şimdi grupta kalan iki maçımızı da kazanarak Trabzonspor/un maçlarına bakacağız" diye konuştu.