KARDOF geçen hafta gerçekleştiremediği rafting etkinliğini bu pazar gerçekleştirecek.KARDOF yönetiminden yapılan açıklamada ''Rafting etkiniliği çok eğlenceli ve bir o kadar da yorucu bir etkinliktir.Bu etkinlik tüm Karaman halkına açıktır.Etkinlikte gidip göreceğimiz yerlerde çok güzel fotoğraflanacak yerler vardır.Bu sebebden dolayı tüm fotoğrafçıları da bu etkinkinliğe davet ediyoruz'' denildi.

Detaylı bilgi için ; http://www.kardof.com


Kardof rafting planı :

22.06.2013 Cumartesi  :

23:30 --------  Kardof binası toplanma ve hazırlık

23:50 --------  Hareket saati   


23 .06.2013 pazar :

06:00 -------- Köprülü kanyon tesise varış

06:00 - 08:00 Dinlenme

08:00 - 09:30 Kahvaltı

09:30 - 14:30 Rafting eğitimi ve rafting

15:30 - Antik kent Side ye hareket

16:15 -18:00  Side şehir turu, Apollon Tapınağı, Anfi tiyatro, Side Müzesi 
Akşam Yemeği 

18:00 Karaman'a hareket

22:00  -------- Karamana varış

 ("DÖNÜŞTE SİDE ANTİK KENTİ GEZİLİR GÜN BATIMI İZLENEBİLİR
AKŞAM YEMEĞİ SİDE ANTİK KENTİNDE YENECEKTİR)

 Yemekler

Kahvaltı Menüsü : Peynir,Zeytin,Sigara Böreği.Domates,Salatalık,Yumurta,haş.patates Reçel,Tereyağı,Çay (açık büfe)

Öğlen Yemeği    : Tavuk Şiş - Köfte - VEYA Salamura yaprağında special alabalık ( kişi başı 1 porsiyon ), Pilav,Makarna,kırmızı lahana Salata, Marul salata, Patates Salatası, Çoban salata, Mevsim Meyvesi


KÖPRÜLÜ KANYON MİLLİ PARKI HK. ÖN BİLGi

12.12.1973 tarihinde Mlli Park ilan edilen Köprülü Kanyon, 36.614 hektarlık alan içerisinde tarih ve doğanın kucaklaştığı, yeşil ile mavinin her tonunun eşsiz bir ritimle kaynaştığı cennetten bir köşedir. Milli Parka adını veren Köprüçay nehri Toros Dağlarından doğar, doğa harikası kanyonlardan geçerek, Akdenize dökülür. Sayısız kaynaklarla beslenen Köprüçay Türkiye 'nin en güzel rekreasyon alanlarından birini oluşturmaktadır. Batısındaki dağlık arazide bulunan tarihi Selge şehri kenarındaki kaleler, su kemerleri, Roma devrine ait köprüler ve arkeolojik buluntular bölgenin önemini artırmaktadır. En büyük Akdeniz Selvi Ormanı ve dağların dik inişleri, kullanım bakımından bölgeyi daha da çekici kılmaktadır.
 

Herkes Rafting Yapabilir mi?

Rafting fiziksel kondisyon veya zihinsel bir güç gerektirmeyen bir spor olduğu için isteyen herkes rafting yapabilir. Rafting yaparken rafttan düşme riski vardır. Bunun için yüzme bilmek gerekir. Fakat ilk iki derece parkurda yapılan gezilerde yüzme bilmek bile gerekmiyebilir. Rafting her akarsuda yapılmaz. Özellikle Çoruh Nehri gibi akış hızı yüksek akarsularda mutlaka tecrübeli olmak gerekir. İlk kez rafting yapacak sporcular için Köprülü kanyonu gösterilir. Rafting yaparken botta mutlaka güvenlik malzemelerinin bulunması gerekir. Can yeleği, kask, ayakkabı, rescue rop (kurtarma ipi) ve flip rop (devrilen botu çevirmek için kullanılan ip) gibi malzemeler yanınızda bulunduğu sürece rafting tehlikeli bir spor değildir.