UEFA’nın verdiği men cezasıyla birlikte maddi açıdan sıkıntılı bir dönemden geçen Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 3. haftasında zirveden kopmamak adına Samsunspor karşısında galibiyet arayacak.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nda 2 puanla 3. sırada bulunan Bursaspor ile puansız olarak son sıraya demir atan Samsunspor yarın saat 18.45’te Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Centone Karagümrük’ün flaş bir şekilde kazandığı Mersin İdmanyurdu maçının ardından 7 puanla liderlik koltuğunu ele geçirmesi üzerine zirveden kopmamak ve kupadaki yoluna sorunsuz devam etmek isteyen Bursaspor’un Samsunspor karşısında galibiyet alması gerekiyor.

TİMSAHIN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

En son 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de karşılaşan iki ekibin o sezon içerisindeki mücadelelerinden yeşil beyazlı ekip 1-0 ve 3-0’lık skorlarla galip ayrılmıştı. Bugüne kadar oynanan 65 müsabakada sahadan 25 kez galip ayrılan taraf Bursaspor oldu. Samsunspor 22 kez mutlu sona ulaşırken 18 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda yeşil beyazlı ekip 77 kez gol sevinci yaşarken kalesinde 74 gol gördü.

MÜCADELEYİ ÖĞRETMENOĞLU YÖNETECEK

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre yarın saat 18.45’te Samsun 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak müsabakayı Antalya Bölgesi Üst Klasman Hakemi Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek. Öğretmenoğlu’nun yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Kerem Ersoy yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Erkoç Doğan olacak. Mustafa Öğretmenoğlu bugüne kadar Bursaspor’un 3 müsabakasında görev aldı. Bu müsabakalarda Bursaspor 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.