Bursaspor, Kosava’nın F.C. Phristina Kulübü ile kardeşlik protokolü imzaladı.

Özlüce Tesisleri’nde gerçekleşen törende açıklamalarda bulunan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Kosova ile Türk halkı arasındaki kardeşlik kan bağı olduğunu ve yüzyıllarca birliktelik içinde olduklarını ve spor dalında da işbirliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Tarihi bir olay yaşayacaklarını açıklayan Bölükbaşı, "Bursaspor tarihinde kardeşlikler olmuştur ama son dönemlerde kardeşlik protokolü imzalayacağız. Bursaspor ile Prishtina Kulübü’nün kardeşliği olacak. Kardeşlik protokolünün geçmişinden bahsetmek istiyorum. Bursa’mızın güzide derneklerinden Kosova Üsküp Derneği Başkanı Sayın Recep Gündüz’ün bizleri ve Prishtina yönetim kurulunu ziyaretleri çerçevesinde gelişen bir olaydır. Bizlere kardeş kulüp olma taleplerini ilettiler ve bizlerde memnuniyetle kabul ettik" dedi.

"BİRBİRİMİZE FAYDA SAĞLAYACAĞIZ"

Kosova’ya yabancı olmadıklarını ifade eden Bölükbaşı, "Bizim kardeşlerimiz hatta kan bağımızda var. Ben de Prishtinalıyım. Göçmen çocuğuyum. Prishtina Kulübü yöneticileri aramızda. Bu protokol sözde değil özde olacaktır. Bizlerde kendilerini orada ziyaret edeceğiz. Bunun devamı da gelecektir. Hem A takım hem de altyapı seviyesinden kendileri ile uzun soluklu çalışmalar yaparak birbirimize fayda sağlayacağız. Oradaki kardeşliğimizi daha da güçlendireceğiz. Bursaspor olarak elimizden ne geliyorsa kardeş takımımıza gerek kendi liginde gerekse şuanda Avrupa Liglerinde değiller ama Kosova’nın UEFA ve FIFA tarafından tanınması için gereken desteği her platformda vermeyi söz veriyoruz" diye konuştu.

"BİLGİ VE DENEYİMLERİMİZİ KARDEŞ TAKIMIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ"

Phristina’nın Kosova milli takımına birçok oyuncu verdiğini belirten Bölükbaşı, "Altyapısından birçok oyuncunun çıkıp Arnavutluk, Almanya, İsviçre ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde oynadıklarını biliyorum. İnşallah bizlerde hem altyapımıza hem de A takımımıza kaliteli oyuncuları alacağız. Akabinde de bizim de buradan yapabileceğimiz ne var onları yapacağız. Dediğimiz gibi söz de değil özde kardeşliği imzalayacağız. Bursaspor, Bursa’nın incisi. 1963 yılında kurulmuş. Türkiye şampiyonluğu yaşamış. Avrupa Kupaları’nda ülkemizi temsil etmiş. Güzel bir kulübümüz. 3 milyona yakın nüfusumuz var. Sanayi kentiyiz. İnşallah daha güzel işlere imza atacağız. Buradaki bilgi ve deneyimlerimizi kardeş takımımız ile paylaşacağız. Onlarda bizlerle paylaşacaklar. Güzel bir kardeşli olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

EJUPİ: "TÜRK DEVLETİ SÜREKLİ BİZLERE DESTEK OLDU"

F.C. Phristina Kulübü Başkanı Remzi Ejupi ise, yaptığı açıklamada Bursaspor ile kardeş olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Bizleri çok güzel ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum. Kosova Üsküp Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Türk halkı savaştan önce ve sonra bizlere olan yardımları esirgemediler. Türk Devleti sürekli bizlere destek oldu. Her zaman bize güç verdiler. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Kosova’yı tanıyan ilk ülke Türkiye oldu. Şimdi spor dalında da birlik ve yardımlaşmayı yapıyoruz. Kosova nüfusu genç olan bir ülke. Yaş ortalamamız 24. Genç futbolcu sayımız çok fazla. Biz sizlere gençliğimiz ile her türlü imkanlarımız ile sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Eskiden Prekazi ve sizlerin takımlarında oynayan birçok futbolcu oldu. Çok güzel bir işbirliği bekliyoruz. Sizleri de ülkemize bekliyoruz. Çok teşekkür ediyoruz. Her iki ülke futbolu adına kardeşliğimiz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Özlüce Tesisleri’nde gerçekleştirilen protokol törenine Başkan Recep Bölükbaşı, Genel Sekreter Nihat Sapan, TFF Temsilcisi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan Ali Büyükkurt, Mali Asbaşkan Kemal Kirevetözen, AR-GE Grubu Başkanı Kemal Güler, F.C. Prishtina Kulübü Başkanı Remzi Ejupi, Başkan Yardımcıları Ahmed Kurtolli, Afrim Muqiqi, Kulüp Müdürü Sokol Krasniqi, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz, Dernek ikinci Başkanı Rahmi Mane katıldı.

Protokolün imzalanmasının ardından her iki kulüp başkanları birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti. Bu akşam oynanacak olan Bursaspor-Fenerbahçe maçını izleyecek olan heyet, yarın akşam düzenlenecek olan “Bursaspor-F.C. Phristina Kardeşlik Gecesi”’nin ardından ülkelerine dönecek.