Kardemir Karabükspor’da teknik direktör Tolunay Kafkas, 3-2 galip geldikleri Bursaspor maçının ardından, “Emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Kardemir Karabükspor’un, Bursaspor’u 3-2 mağlup ettiği maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, seyir zevki ve oyun kalitesi açısından yüksek bir maç oynadıklarını söyledi.

“ÖZGÜVENİMİZİ GERİ GETİRDİ”

Türkiye liglerinin üstünde bir maç olduğunu belirten Kafkas, “ Temposu da aynı şekildeydi. Biz bir ritim yakalayamamıştık sezon başından beri, bunun çeşitli nedenleri vardı. Bursaspor’u, özellikle Anadolu’nun en iyi takımını yenmek kalite ve oyun açısında bize öz güvenimizi geri getirdi. Bundan sonra yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Takım artık oturdu. Maça gelenlere seyir açısında iyi bir maç izlettiğimiz için çok mutluyum” açıklamasını yaptı.

“Mabiala’nın ikinci sarı kart görmesini kupa maçını düşünerek siz mi istediniz?” yönündeki soruya ise deneyimli teknik adam, “ Evet ben istedim” cevabını verdi.

BURSASPOR CEPHESİ

Bursspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise kazanmak için geldiklerini ancak başarılı olamadıklarını söyleyerek, “ İlk 15-20 dakika içinde düzenli bir oyun kuramadık ama daha sonra hakimiyet bizde oldu. Rakibin ve bizim kazanma isteğimiz vardı. O nedenle gollü bir maç oldu. İlk yarı 2-1 öne geçtikten sonra ikinci yarıda kontrol yine bizdeydi. Pozisyonlarda bulduk ama bizim de rakibinde bireysel hataları oldu. Ancak bize bu pahalıya mal oldu. Kırmızı kart bizi etkiledi. Karttan sonra da pozisyon vermedik. İkinci yarı daha iyi olmamıza rağmen 3-2 kaybettik. Rakibin yönetim, teknik heyet ve futbolcusuyla istekli olmasını takdir etmek lazım. Bizde istekliydik ama hakemin Karabük’ün yanında maçı almak için istekli görünmesi bizim oyuncularında kontrolünü kaybetmesine sebep oldu. Özellikle rakibin oyuncularının isteğine ve baskısına hakeminde rahatsızlık olarak eklendiğini düşünüyorum. Bir tane pozisyon vardı rakibin topu yan ağlara vurup dışarı gitti, yan hakem ortaya koştu neredeyse golü verecekti. Bu kadar heyecanlıydı yani. Hakemin baskıdan kurtulması gerekliydi. Ben oyuncularımı uyardım sinirlenmemeleri konusunda ama maalesef onlar tuzağa düştüler. Bizim düşündüğümüz rahatlıkta top oynamadık ama yinede kazanabilirdik. Üzgünüz, rakibi tebrik ederiz” dedi.

Bir basın mensubunun, “Filipe Pesqueira oyuna girmek istemedi mi” şeklinde yönelttiği bir soruya tecrübeli teknik adam, “Evet istemedi. İkinci sarıyı görüp kırmızı kartla çıkmak istedi. Trabzonspor maçında oynamak istediği için. Aslında bu doğru bir şey değil. Ben genelde yapmam onu. Geçen hafta Serdar’a da yapmadım ama maçın gerginliği de vardı. Her pozisyonda itişme-kalkışma, rakiple hakemle yani bunlar futbolun akıcılığını güzelliğini bozuyor. Çok fazla oldu bunlar. Birde böyle ikinci bir yükleme yapmak istemedim” yanıtını verdi.