BURSA (AA) - Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'de Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda şu ana kadar çıktığı 4 maçta yenilgi yüzü görmeyip ikişer galibiyet ve beraberlik aldı.

Yeşil-beyazlı takım, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen yeni stadyumunda ligde ilk müsabakasını 18. haftada Trabzonspor'a karşı yaptı.

Bursa temsilcisi, 7. dakikasında 2-0 geriye düştüğü karşılaşmanın ilk yarısı ve ikinci yarısında ikişer gol atarak sahadan 4-2 galip ayrıldı ve taraftarını sevindirdi.

Büyükşehir Belediye Stadyumu'ndaki ikinci lig maçında 20. haftada Medipol Başakşehir'i konuk eden yeşil-beyazlılar, rakibiyle adeta gol düellosuna girdi. Müsabakanın 65. dakikasında 3-1 öne geçen Bursaspor, bu üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı.

Bursaspor, cezası nedeniyle seyirci alınmayan 22. hafta mücadelesinde sahasında Fenerbahçe ile karşılaştı. "Sessiz maç"ta taraflar eşitliği bozamadı ve müsabaka 0-0 berabere sona erdi.

Yeşil-beyazlılar sahasında son olarak 24. haftada dün Çaykur Rizespor'u konuk etti. Devre arasında Trabzonspor'dan transfer ettiği Deniz Yılmaz'ın ilk yarıda attığı golle maçı 1-0 kazanan Bursaspor, hanesine 3 puanı yazdırdı.

Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda oynadığı 4 lig müsabakasından 2'sini kazanıp 2'sinde berabere kalarak 8 puan toplayan Bursa ekibi, bu karşılaşmalarda 8 gol atıp 5 gol yedi.

Harun Tekin 290 dakikadır gol yemiyor

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Medipol Başakşehir ile 3-3 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından 4 lig maçında kalede Mert Günok'un yerine Harun Tekin'e şans tanıdı.

Harun Tekin, kaleye geçtiği ilk maç olan deplasmandaki Gençlerbirliği mücadelesinde 2 gol yedi ve yeşil-beyazlılar sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

Daha sonra çıktığı 3 maçta rakiplerine geçit vermeyen Harun Tekin, Fenerbahçe, Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor müsabakalarını gol yemeden tamamladı. Bursaspor, bu maçlarda sahasında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı, Eskişehirspor'u deplasmanda, Çaykur Rizespor'u ise Büyükşehir Belediye Stadı'nda aynı skorlarla 1-0 mağlup etti.

Yeşil-beyazlı kaleci Harun Tekin, Gençlerbirliği maçının 70. dakikasından itibaren 290 dakikadır kalesinde gol görmedi.

Son 2 maçını kazanarak çıkışa geçen ve 24 müsabakada 10 galibiyet, 2 beraberlikle 32 puana ulaşıp 9. sıraya yerleşen Bursaspor, 25. haftada 14 Mart Pazartesi günü deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak.