Bursaspor’da teknik direktör Şenol Güneş tarafından bu sezon 5 isim kadro dışı bırakılırken, bu oyuncuların yıllık maliyeti ise, 5 milyon Euro’yu buluyor.

Spor Toto Süper Lig’in 6.haftasında sahasında ağırladığı Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlı ekipte, kötü gidişatın faturası kaptan İbrahim Öztürk ve Ferhat Kiraz’a kesildi. Her iki oyuncuda teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılırken, Bursaspor’da bu sezon Güneş’in isteği ile kadro dışı kalan oyuncu sayısı ise 5’e yükseldi.

GÜNEŞ’TEN 5 OYUNCUYA KADRO DIŞI

Geride kalan 6 haftalık periyotta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde ederek 7 puan toplayabilen Bursaspor’da, bu sezon 5 isim tecrübeli teknik adam Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda kadro dışı bırakıldı. Sezon öncesi kadroda düşünülmediği açıklanan ve kendilerine kulüp bulması istenilen Sebastian Frey ve Taye Taiwo’nun yanı sıra yetenekli oyuncu Aydın Karabulut da, yaşadığı problemler sebebiyle kadro dışı bırakılarak Vakıfköy Tesisleri’ne gönderilmişti.

FATURA İBRAHİM VE FERHAT’A KESİLDİ

Ligin 6’ncı haftasında Eskişehirspor ile oynanan ve 2-2 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmanın ardından 2 oyuncuya daha kadro dışı kararı alındı. Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda yönetim kurulu tarafından İbrahim Öztürk ve Ferhat Kiraz’ın U21 takımı ile antrenmanlara çıkmasına karar verildiği açıklandı.

YABANCILAR ÖZLÜCE’YE, YERLİLER VAKIFKÖY’E

Yeşil-beyazlılarda lisans çıkarılmayan Taye Taiwo ve Şenol Güneş’in oynatmadığı düşünmediğini ifade ettiği Sebastian Frey, Özlüce Tesisleri’nde A Takım ile birlikte antrenmanlarını sürdürürken, kadro dışı bırakılan yerli oyuncular ise, alt yapı tesisi olan Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’ne gönderildi.

YILLIK MALİYETLERİ 5 MİLYON EURO

Kadro dışı kalan oyuncular Sebastian Frey, Taye Taiwo, Aydın Karabulut, İbrahim Öztürk ve Ferhat Kiraz’ın yıllık maliyetlerinin ise, 5 milyon Euro’yu bulduğu gözlendi.

Bu isimlerin yıllık maliyetileri ise şöyle:

Sebastian Frey: 1 milyon 750 bin Euro

Taye Taiwo: 1 milyon 250 bin Euro

Aydın Karabulut: 850 bin Euro

İbrahim Öztürk: 2 milyon 460 bin TL

Ferhat Kiraz: 900 bin TL

PİYASA DEĞERLERİ 13 MİLYON EURO

Ayrıca, ünlü internet sitesi Transfermarkt.com’un verilerine göre kadro dışı bırakılan oyuncuların piyasa değerlerinin toplamı 13 milyon Euro.

Bu oyuncuların piyasa değerleri ise şöyle:

Sebastian Frey: 1 milyon 700 bin Euro

Taye Taiwo: 4 milyon Euro

Aydın Karabulut: 2 milyon 600 bin Euro

İbrahim Öztürk: 1 milyon 400 bin Euro

Ferhat Kiraz: 3 milyon 400 bin Euro

BATUHAN DA KADRO DIŞI KALMIŞTI

Öte yandan genç oyuncu Mustafa Batuhan Altıntaş da, gelecek yıl mayıs ayında biten sözleşmesinin yenilenmesi için yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması sebebiyle kadro dışı bırakılmıştı.