Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen ve 3 gün süren 44 ilden 340 sporcunun katılımıyla başlayan Büyükler Türkiye Şampiyonası sona erdi.
Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen ve 3 gün süren 44 ilden 340 sporcunun katılımıyla başlayan Büyükler Türkiye Şampiyonasının son gününde erkeklerde 100 ve +100 kg. bayanlarda ise 78 ve +78 kg. karşılaşmaları yapıldı.
 
Katılımın yoğun olduğu Türkiye Büyükler Judo Şampiyonasını Karaman Valimiz Murat Koca, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Kasım Aydoğdu ve değerli protokol üyeleri büyük bir heyecanla izledi.
 
Şampiyonanın son günü erkeklerde 100 kg. Kocaeli bölgesinden Erdal Bağaç, +100 kg.da ise İstanbul bölgesinden Feyyaz Yazıcı Şampiyon olurken, Bayanlarda ise, 70 kg. da Trabzon bölgesinden Ezgi Yılmaz, +78 kg. da ise İstanbul Bölgesinden Galatasaraylı Belkıs Zehra Kaya şampiyon oldu. 
Judo Federasyonun Teknik Kurulunun aldığı karar ile Büyükler Türkiye Şampiyonasında Kupa uygulaması yapıldı. Bu amaçla Erkek ve bayanlarda kazanılan madalyalara göre puanlama yapılarak en çok puanı alan sporcuların kulüplerine kupa verilmesi kararlaştırıldı.
 
Bu sonuçla Erkeklerde, Birinci Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor Kulübü, ikinci İzmir Büyükşehir Belediyesi, üçüncü ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldu. 
 Bayanlarda ise, Birinci Galatasaray, ikinci Trabzon, üçüncü ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldu.