ETTU CUP’ta mücadele veren Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Masa Tenisi takımı 25 Ekim Cumartesi günü Rus rakibi karşısında çeyrek final vizesi arayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Masa Tenisi Takımı geçen sezon sergilediği başarılı performansıyla sporcuların dünya sıralaması puanlarının yüksek olması nedeniyle ETTU (Europan Table Tennis Union) CUP’a direkt olarak ikinci turdan katılıyor. İlk iki turdaki grup maçlarının ardından çekilen kuralar sonucunda Büyükşehir ekibi Rusya’dan TTC Kazan ile eşleşti. Tek maç üzerinden oynanacak olan bu önemli maç 25 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’da Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Mimar Sinan Spor Salonu’nda yapılacak. Büyükşehir ekibi Rus rakibi karşısında çeyrek finale yükselmek için ter dökecek. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Masa Tenisi Takımını bu önemli maçta 2013 yılında Belarus adına Avrupa Şampiyonu olan Elena Dubkova, 21 Yaş Balkan Şampiyonu ve 2011 yılında Genç yaş kategorisinde Avrupa beşinciliği bulunan Sibel Remzi ve bir dönem Romanya şampiyonluğu yaşamış Anamaria Sebe temsil edecek.

Bursa’nın isminin masa tenisinde Avrupa arenasında duyurulması adına büyük önem taşıyan tarihi karşılaşma öncesi Havuzlupark’ta basın toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, sporcular ve teknik heyetin katıldığı toplantıda, karşılaşma öncesi takımın durumu ve beklentiler ele alındı. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, masa tenisi takımının geçen yılki başarılı performansından dolayı ETTU CUP’a 2. turdan başlayacağını hatırlatarak, “Büyükşehirli sporcularımız Cumartesi günü Rusya ekibi TTC Kazan ile Bursa’mızı ve ülkemizi temsil etmek adına önemli bir müsabakaya çıkacak. Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etmeyi temenni ediyoruz. İnşallah takımımız başarılı olarak diğer turlarda da iyi sonuçlar alacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Masa Tenisi Sorumlusu Fehim Ferik de Bursa’da büyük bir spor hamlesi olduğuna işaret ederek, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin gayretleriyle yapılan tesis hamleleriyle beraber, Bursa’da her alanda sporcular yetişiyor. Bu emeğin her alanda meyvelerini de almaya başladık. Spor camiasının içinden gelen biri olarak 3-5 yıl içinde Bursa’dan yetişen sporcuların ülke çapında iyi yerlere geleceğini, olimpiyatlarda ülkemizi temsil edeceğini düşünüyor ve sporcularımızın dünya çapında iyi dereceler alacaklarına inanıyorum” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere spora emeği geçenlere teşekkür etti.

Masa Tenisi İl Temsilcisi Cemil Ünlü ise ETTU Cup’ın futbol ile kıyaslandığında UEFA Kupası karşılaşması değerinde olduğunu vurgulayarak, “Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü daha önce de bayan masa tenisi takımı ile bu müsabakalara katılma başarısı gösterdi ve başarılı oldu. Fakat bu yıl daha da iyi yerlerde turnuvaya dahil oluyor. Ruslar milli takımlar ve kulüpler seviyesinde iyi bir masa tenisi ülkesi. Ancak biz takımımıza çok güveniyoruz. Burada onları yeneceğimize ve eleyeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Ünlü, takımın kurulmasında emeği geçen ve Bursa’da spora çok destek veren Başkan Altepe’ye de teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Masa Tenisi Bayan Takımı Antrenörü Ersin Sunay da 25 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Mimar Sinan Spor Salonu’da yapılacak maça Bursalıları davet etti.