Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, 2-0 mağlup oldukları İstanbul Başakşehir maçının ardından, “ Bu takımdan ayrılacak olursam bu takımı hak ettiği yerlere, daha iyi yerlere, daha üst sıralara taşıyarak veda ederiz. Şuan zor durum içerisinde bu takımı bırakmak bence bu takıma karşı ihanet olur ve hoş bir durum olmaz” dedi.

Carlos, maç içerisinde yaşadıkları şanssızlıkları da değerlendirerek, “Sezon başından beri görüyoruz, birçok gol pozisyonuna giriyoruz ama maçta pozisyonları değerlendiremiyoruz, gol bulamıyoruz. Rakipse kalemize iki kere gelip pozisyonları değerlendirerek maçı kazanıyor. Her maçta iyi pozisyonlar üretiyoruz, iyi pas yapıyoruz fakat sanki top rakip kaleye girmek istemiyor. Oyuncularımı çabalarından ötürü tebrik ediyorum ultra bir şekilde defans yapan bir takıma karşı oynadık, iyi pozisyon alan bir takıma karşı oynadık. Bu takım bu durumdan çıkacak. Kötü oynuyor olsaydık bizde kaygı içinde olurduk. Fakat takımımız kötü oynamıyor sadece eksiklerimizden dolayı böyle durumlar yaşıyoruz. Ama bunların düzeleceğine inanıyorum. Devre arası olacak takviyelerin, devre arasında olacak değişikliklerin takımımıza çok büyük faydaları olacağına inanıyorum, bekleyip hepimiz göreceğiz” açıklamasında bulundu.

CARLOS: “BU TAKIMI BIRAKMAK İHANET OLUR”

Takımı zor durumda bırakmanın ihanet olacağını söyleyen Carlos, sosyal medyada paylaştığı yazının yanlış anlaşıldığını belirterek şunları söyledi.

”Teşekkür yazısıydı, çünkü taraftarımız iyi günümüzde de, kötü günümüzde de her zaman bize destek oldu. Çünkü taraftarda aslında iyi şekilde çalıştığımızı, iyi bir oyun ortaya koyduğumuzu biliyor. Fakat gol pozisyonlarında gereken sonucu gösteremiyoruz. Devre arasında yapacağımız takviyelerle bunları da gidereceğiz. Tamamen Sivasspor taraftarının bana göstermiş olduğu saygıya ve sevgiye karşılık olan bir teşekkür yazısıydı, eğer veda edecek olursam zaten direk veda olarak açıklarım. Eğer bu takımdan ayrılacak olursam bu takımı hak ettiği yerlere, daha iyi yerlere, daha üst sıralara taşıyarak veda ederiz. Şuan zor durum içerisinde bu takımı bırakmak bence bu takıma karşı ihanet olur ve hoş bir durum olmaz.”

Sivasspor formasıyla ligde ilk maçına çıkan Fatih Çıplak’ın gelecek vaat ettiğini belirten Carlos, karşılaşmada iyi mücadele ettiğini de söyledi.

Normalde yaşanan zor durumlarda hoca değişikliğine gidildiğini söyleyen Carlos, "Zorlu durumlarda futbolda bazı yeniliklere ihtiyaç vardır. Ama herkes görüyor ki bizim takım içi atmosferimiz güzel, çalışmalarımız güzel ve bunun sonrasın takımımızın aslında 14 ya da 15 tane üst seviyede oyuncuya ihtiyacı var. Şu anda takım içerisinde bulunan oyuncular arasında kalite farkları gerçekten çok bariz, bizde bu kalite farklarını eşitlemeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“İKİ PENALTIMIZ VERİLMEDİ”

Hakemlerin penaltılarını vermediğini ifade eden Carlos, “ Hakemleri gördünüz, zaten iki penaltımız verilmedi. Mehdi’nin pozisyonunda olduğu gibi Utaka’nın pozisyonu da penaltıydı. Açıkçası hakemlerin Sivasspor’la olan derdi nedir onu bilemiyoruz. Neden Sivasspor’a karşı bu kadar hatalı kararlar alınıyor, neden Sivasspor maçlarında böyle yanlışlar yapılıyor. Bunu hiç anlamış değiliz. Bunu bugünde gördük 1-0 mağlup durumdayken belki maçı eşitleseydik rakip açılacaktı, bir gol daha bulup maçı üstün hale taşıyabilecektik ama bir şekilde izin vermiyorlar. Sivasspor’un bu şekilde gol bulmasını, maçı eşitlemesini, üstün konuma geçmesini ne olduğunu anlayamıyoruz, ne zamana kadar devam edecek onu da anlayamıyoruz. İkinci yarı ben zaten kulübeye oturdum ve tamamen maçı izledim. Hakemlere karşı artık diyecek bir söz bulamadığımız için hakemde zaten kendisini ortaya çıkarmaya çalıştı ve kendisini kameralara çıkarmaya çalıştı. Kendisi maçın ön planda ismi olmaya çalıştı. Futbol dünyasında kaybedebilirsiniz ama bizim takımızın savaştığı gibi savaşarak kaybedebilirsiniz. Böyle olursa kaybedebilirsiniz. Bu şanssızlığımız değişecektir en kısa zamanda, bu şeklimizle Sivasspor daha iyi şeyler yapacak. Bir mağlubiyetten dolayı özür diliyoruz özellikle taraftarımızdan özür diliyoruz. Her zaman takımımızla bir bütün olan, destek olan taraftarımızdan özür diliyoruz. Ama bunun değişeceğine dair söz veriyorum, iyi anlamda ve her anlamda söz veriyorum” şeklinde konuştu.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR CEPHESİ

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, rakiple ilgili yaptıkları analizin sonucunda galibiyeti elde ettiklerini belirterek, “Sivasspor hücum zengini bir takım ama oyun kurma opsiyonları özellikle önde oynarken beklerle, stoperle arasındaki boşluklardan faydalanmak istedik. İlk 45 dakika aslında iyi oynamadık, doğru başlayamadık. Sahada oyunun içinde dağınık durduk. Duran toptan golü bulduk. İkinci yarıdan itibaren özellikle oyuna girmeyen ön tarafımız ikinci yarı biraz daha fazla oyuna girmeye başladı. Ondan sonra topa daha çok sahip olduk. Özellikle geniş alanlarda doğru pozisyonlar bulduk. Bununla beraber de ikinci golü bulunca, oyun tamamen bizim elimizde oldu. Gol yememiş olabiliriz ama ilk defa bir rakibe bu kadar pozisyon verdik diye düşünüyorum. Böyle bir maçı böyle bir dönemde kazanmak bizim yukarda kaldığımız duruma sahip olmaya çalıştık. Bu bizi son derece mutlu etti. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Sivasspor iyi bir takım belki galibiyetlere ihtiyacı var. Bir galibiyetler o özgüveni yakalayacaklar” dedi.

Bugün gol de yiyebileceklerini belirten Avcı, takım halinde iyi bir savunma anlayışı gerçekleştirdiklerini söyledi.