CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 105 yıllık Ankaragücü kulübünün sürüklendiği kötü tablodan kurtarılması için açlık grevi yapan sarı-lacivertli taraftarlara destek verdi.

Nazlıaka, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve diğer yetkilileri göreve davet etti.

Ankaragücü’nün bulunduğu duruma dikkat çekmek için taraftarların kulübün Tandoğan Tesisleri önünde başlattığı açlık grevi 4. gününde. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, açlık grevi yapan taraftarları ziyaret etti. Isınmak için yakılan ateşin etrafında taraftarlarla kulübün durumu hakkında sohbet eden Nazlıaka, yetkililere çağrıda bulundu.

"Ankara’nın gururu için mücadeleye devam edeceğiz" diyen Nazlıaka, "Ankaragücü kişisel hırslara kurban edilemez. Spor Bakanı, federasyon başkanı ve tüm ilgilileri göreve çağırıyorum" dedi.

Duygularını grev günlüğüne yazan Nazlıaka, "Sevgili Ankaragüçlüler; bu takım birinci ligin köklü dört takımından birisidir. Bu takım bir duruştur. Şampiyonluğa oynayan takımların bile tribünleri boş kalırken, 19 Mayıs Stadyumu’nu dolduran 10 binlerce taraftar, hem gerçek futbol taraftarlığının bir örneğini vermekte hem de Ankaragücü sevgisini tribünlerde yaşatmaktadır. Ankaragücü taraftarları tarihe not düşerken yanlarında olmaktan gurur duyuyorum. Bir kez daha desteğe hazırım, taraftarın yüreğinde yaşattığı duyguyu, Ankaragücü sevgisinin büyüklüğünü çok iyi anlıyorum" ifadelerini kullandı.