Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Cizrespor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Göztepespor’u 2-0 yenerek kupanın dışında bırakmasından sonra bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine Cizrespor Kulübü Başkanı Salih Sefinç bir açıklama yaptı.

Cizrespor - Göztepe müsabakasından sonra basında çıkan “Cizre’de olaylar var, orada maç yapılmaz” haberlerinin yer alması üzerine kulüp başkanı Salih Sefinç tarafından bir açıklama yapıldı. Cizre Şehir Stadyumu’nda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Cizrespor Kulüp Başkanı Salih Sefinç ve yönetim kurulu üyelerine, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, ile birlikte bir çok iş adamı da destek verdi. Sefinç, Göztepespor ile Cizre’de güzel bir futbol müsabakası yaptıklarını, medeniyet şehri olan Cizre’de Türkiye’nin bütün takımlarını ağırlamak istediklerini ve Galatasaray gibi büyük takımların ilçeye gelerek maç yapmasının barış sürecine de katkı yapacağını söyledi. Sefinç, ”28 Ekim 2014 tarihinde Türkiye’nin köklü kulüplerinden bir tanesi olan Göztepe ile Cizre’de bu güzel coğrafyada, güzel bir futbol müsabakası yaptık. Bana göre fair-play içerisinde geçen, karşı takımın yöneticileri ve futbolcuları ile Cizresporlu futbolcular ve yöneticileri açısından kardeşçe geçen bir müsabaka olmuştur. Derbi maçlarında çıkan olayların yüzde beşi kadar olayların yaşanmamasına rağmen bazı medya kuruluşu ve gazetelere bakıldığında kendilerine yakışmayan ve Cizre’yi hedef alan üsluplarla haber yazıldığı görülmüştür. Biz bu yazılanları gerçekten tasvip etmiyoruz. Cizrespor Yönetim Kurulu olarak spor anlamında doğudan batıya uzanan bir köprü olmak istiyoruz. İstanbul’daki bir takımımız Cizre’ye ya da Bursa’ya gidip güzel güzel futbolunu oynayacak. Bursa da gelip burada oynayacak. Bunun güzelliğini ancak bu şekilde yaşayabileceğiz. Batıdaki Türk kardeşlerimiz ile Doğuda yaşayan Kürt kardeşlerimiz arasında provokatörlük yapan ya da güzel olmayan, kendi üsluplarına yakışmayan şekilde yazı yazmak bence basın yayın kurallarına aykırı olan şeylerdir. Biz bunları tasvip etmiyor ve buna karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

"BURAYA GELEN HERKES BİZİM MİSAFİRİMİZDİR"

Medeniyet şehri olan Cizre’nin misafirperverliği ile adını duyurduğunu belirten başkan Sefinç, ”Biz bu şehirde Türkiye’deki bütün takımları ağırlamak istiyoruz ve bundan kimsenin de kuşkusu olmasın. Kimse tereddütle bu coğrafyaya gelmesin. Gönül birliği ile gönülden isteyerek sevinç içerisinde, huzur ile buraya gelsinler ki biz burada misafirperverliğimizi ortaya koyalım, çünkü buraya gelen herkes bizim misafirimizdir. Göztepe’yi yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplara kaldığımız için de çok mutluyuz. Ben Fenerbahçe taraftarıyım ama Galatasaray gibi önemli bir takımla oynamak ve Galatasaray’ı burada ağırlamaktan büyük bir onur duyarım" diye konuştu.

ÜÇ BÜYÜKLERE ÇAĞRI

Sporun kardeşlik ve barış olduğunu belirten Sefinç, büyük takımlara da Cizre’ye gelmeleri çağrısında bulundu. Sefinç, "Bu söz her dilde söylenen bir söz ve ortak dilimizdir. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi büyük bir takımın Cizre’ye gelip oynaması bölgemize ve coğrafyamızın tanıtımında büyük bir katkı sunacağı gibi, barış sürecine de büyük bir katkı yapar. Büyük bir takımın buraya gelmesi sadece Cizre ve Şırnak’ın değil bütün bölge insanının burada bir araya gelip kaynaşmasını ve buraya gelmesini sağlayacağı gibi barış sürecine de büyük bir katkı sunacaktır" ifadelerini kullandı.