Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Ligi (BAL) takımı ve Ziraat Türkiye Kupası’nda guruplara kalan ilk amatör futbol takımı olan Cizrespor, H gurubunda Torku Konyaspor, Gençlerbirliği ve Giresunspor ile eşleşti.

Ziraat Türkiye Kupası’nda guruplara kalma başarısını gösteren ilk amatör futbol takımı olan Cizrespor, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi Orhan Saka Salonu’nda 32 kulübün katılımıyla gerçekleşen Türkiye Kupası grup kura çekiminde H gurubuna düşüp, süper lig takımları Torku Konyaspor, Gençlerbirliği ve PTT 1. Lig takımı Giresunspor ile eşleşti. Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal, bugün yapılan kura çekiminde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi bir takımla eşleşmek istediklerini ancak iyi bir guruba düştüklerini belirtti.

Kura çekimi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal, "Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi bir takımı çekip Cizre halkına bu takımları burada izlettirmek istiyorduk, ancak nasip değilmiş. Yine de bir Gençlerbirliği olsun Torku Konyaspor olsun, bunlar da süper ligin güzide takımlarından. Biz de sahaya çıkıp elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyacağız. Cizrespor Futbol Kulübü olarak elimizden gelen her şeyi yaparak, guruplara kalmayı başardık. Hedefimiz gurubumuzda şampiyonluğa ulaşmaktır. Elimizden gelen her şeyi yaptığımıza inanıyoruz. Bundan sonra da gurup maçlarına çıkıp elimizden gelen her şeyi yaparak, Cizrespor’un tesadüflerle buraya gelmediğini bütün kamuoyuna göstereceğiz" dedi.

Gurupta ikisi süper lig biri de PTT 1. Lig takımı olduğunu ifade eden Ünal, "Onların açısından baktığınız zaman en zayıf halka olarak bizi görüyorlar. Oysa Cizrespor’un zayıf halka olmadığını herkes görecektir. Bizim tek dezavantajımız futbol federasyonun vermiş olduğu ceza nedeni ile maçları kendi sahamızda oynayamamamızdır. Maçları kendi sahamızda oynasaydık, guruptaki iddialı takımlardan biri de biz olacaktık" diye konuştu.

Cizre’de son oynanan Göztepe maçına da değinen Ünal, "Maçlara galibiyet için çıktık ve Göztepe maçında da istediğimiz sonucu aldık. Yaşanan olay ve yapılan açıklamalar başarımıza gölge düşürdü. Biz böyle bir şeyin olmasını istemiyorduk. Saha içinde de hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Saha dışında da Göztepe kafilesi ve takımı yönetim kurulu tarafından karşılandı. Ancak Göztepe buradan ayrıldıktan sonra çok üzülerek söylemek istiyorum; çok çirkin laflarla bizi itham ettiler ve biz buna çok üzüldük. Keşke daha dürüst davransalardı da bu olay başımıza gelmeseydi" şeklinde konuştu.