Karaman’da "739. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma" etkinlikleri kapsamında düzenlenen kurumlar arası futbol turnuvasında mücadele eden KARYURTDER takımı, sevgi evinde kalan çocuklara dikkat çekmek amacıyla maç öncesi sahaya pankart ile çıktılar.
Yunuskent Stadı'nda Özel Selçuklu Hastanesi ile oynanacak maç öncesi sahaya çıkan KARYURTDER (Karaman Yeşeren Umutlar ve Refah Toplumu Derneği), "Geçmişten Geleceğe Biz Büyük Bir Aileyiz" pankartı açtı.
KARYURTDER Başkanı Ali İmran Aksu  maç öncesi yaptığı açıklamada; “Bizim amacımız, devlet koruması altında yaşayan kardeşlerimize örnek olabilmek. Bu turnuvaya katılma amacımızda hem Karaman halkındaki hem Türkiye’deki hem de Dünya genelindeki bu çocuklara karşı negatif bakış açısını değiştirmektir. Sporun kardeşliğini barışa katkısını anlatabilmek için ve dernek üyeleri olarak burada oynayan yurt çocukları kardeşlerine nasıl bir örnek olacağını bugün göstermeye çalışıyoruz.  Biz büyük bir aile olduğumuzu burada kanıtlayacağız. Turnuvanın sonunda kupayı kaldırarak bunu ispat edeceğiz. Önümüzde ne turnuvalar ne platformlar olursa olsun yer alacağız. Pozitif anlamda bunları göstereceğiz.” dedi.