Kazlıçeşme Mahallesi Abay Caddesi’nden start alan koşuya, milli atletlerin yanı sıra Fetene Alemu Regasa ve Kefyalew Deja Burise gibi yurt dışından da birçok yabancı sporcu katıldı. Dört ana kategori ve 18 alt kategoride gerçekleştirilen yarışmaya katılan bin 100 sporcu, göğüslerine takılan numaralardaki ciple takip edildi. Genç, yaşlı, gazi, engelli ve engelsiz bin 100 vatandaşın katıldığı Zeytinburnu 7. Cumhuriyet Koşusu renkli görüntülere sahne oldu. Ağrı, Manisa, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Trabzon, Kocaeli, Gaziantep, Şanlıurfa gibi illerin katıldığı yarışmada Karamanı milli takım atletizm antrenörü Murat Yurdadön eşliğinde ferdi kategoride Ümmühani Karaçadır temsil etti.

Çekişmeli geçen yarışlar sonunda 10 kilometrelik mesafeyi başarılı bir şekilde koşan milli atlet Karaçadır  31 dakika 58 saniyelik derecesiyle koşuyu üçüncü tamamladı.

KARAÇADIR’IN BAŞARISI BİZİ MUTLU ETTİ

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık; “ Geleceğin atletlerini yetiştirmek için çıktığımız yolda Karamanlı atletlerimiz her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor. Milli sporcumuz Ümmühani Karaçadır’ın Cumhuriyet Koşularında büyük bayanlar kategorisinde elde ettiği başarı bizleri mutlu etti. Sporcularımızın önümüzdeki dönemde daha nice başarılar kazanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.