Karaman ilinde 1-3 Mayıs tarihleri arasında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 12 Dev Adam Basketbol Okulları 11. Türkiye Ligi Güney Grubu Şöleni sona erdi.
Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 12 Dev Adam Basketbol Okulları 11. Türkiye Ligi Güney Grubu Şöleni yapılan kapanış töreni ile sona erdi.

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapılan kapanış törenine Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak, TBF Altyapı Faaliyetleri Yetkilisi Serdar Çelik, 12 DABO Eğitim Koordinatörü Ferhat Erdem, İl Temsilcisi Hüseyin Oğuz, çok sayıda veli ve basın mensubu katıldı.

Kazanan ya da kaybedenin önemli olmadığı 12 DABO’da turnuvaya katılan ve 3 gün boyunca birbirinden çekişmeli maçlar oynayan sporcuların tamamına üzerlerinde şampiyon yazılı madalyalar verildi.

Kapanışta konuşma yapan TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak, şu ifadeleri kullandı; “Güzel bir 3 gün geçirdiğiniz inancındayım. 12 DABO’nun amacına ve ruhuna yakışır şekilde maçlar oynandı. Maç tecrübesi kazanmanızın yanı sıra yeni arkadaşlarla tanışma şansı yakaladınız. Yaşadıklarınızı aileleriniz ve arkadaşlarınızla paylaşmanızı bekliyoruz. Hepiniz ilinize döndüğünüz zaman daha olgun birer birey olarak yaşamınızı sürdüreceksiniz. Başta sponsorumuz Garanti Bankası olmak üzere Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Turgay Demirel, sizleri yetiştiren antrenörler ve bizlere güvenerek sizleri teslim eden ailelerinize şükranlarımızı sunuyoruz. Başarınız daim olsun.”

Oynanan maçlar neticesinde seçilen 10 kız ve 10 Erkek sporcu Haziran ayı içerisinde yapılacak olan Türkiye Ligi Finalleri’nde bölgelerini temsil etmeye hak kazandılar. 

Oynanan maçlarda alınan sonuçlar ise şu şekilde:

1 MAYIS PERŞEMBE

Karaman-Kırşehir:36-11

Burdur Bucak-Nevşehir:13-36

Anamur-Konya:13-36

Silifke-Afyonkarahisar:17-25

Samsun Çarşamba-Kayseri:22-25

2 MAYIS CUMA KIRŞEHİR: 20 SİLİFKE: 24 KONYA: 20 BUCAK: 28 NEVŞEHİR: 23 KARAMAN: 34
AFYON: 10 KAYSERİ: 34 ANAMUR: 24 ÇARŞAMBA: 36 3 MAYIS CUMARTESİ

Anamur - Nevşehir: 23-24

Çarşamba - Afyon: 41-11

Karaman. - Kayseri: 34-10
Konya - Kırşehir: 34-20

Silifke - Bucak: 21-22