Dakar Rallisi’nin ikinci tanıtım startı, ‘GAP’tan Dakar’a’ Mardin’de yapıldı. Tanıtım startına çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun desteğiyle Dakar Rallisi’ne katılacak sporcular Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir’in katıldığı ‘GAP’tan Dakar’a ikinci tanıtım startı Mardin’de yapıldı. Cumhuriyet Meydanı Müze önünde yapılan seramoniye Mardin Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Mardin İl Spor Müdürü Mustafa Kuzu, TMF Asbaşkanı Ogün Baysan, Hamit Dizman, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, Mardin yerel yöneticileri ile minik öğrenciler katıldı.

ERSÖZ: "BAYRAĞIMIZI DAKAR’DA GURURLA DALGALANDIRACAKLARINA İNANIYORUM”

Dakar gibi büyük bir organizasyonun tanıtımının Mardin’de yapılmasından mutluluk duyduklarını belirten Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, “Sporcularımıza çıktıkları bu zorlu yolda başarılar diliyoruz. Dünyanın gözbebeği Mardin’den dünyanın gözlerini çevirdiği Dakar’ın startını çocuklarımızla birlikte yaptığımız için çok mutluyuz. Sporcu arkadaşlarımız Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir bayrağımızı Dakar’da gururla dalgalandıracaklarına inanıyorum” dedi.

KUZU: “BÖLGENİN TANITIMI İÇİN BU ETKİNLİKLER ÇOK ÖNEMLİ”

Mardin İl Spor Müdürü Mustafa Kuzu ise, “Bu tarz organizasyonların Güneydoğu’da yapılması Federasyonun başarısıdır. GAP’ın tanıtımı ve turizm açısından Dakar ve benzeri yarışmalar neden burada olmasın. Bölgenin tanıtımı için ulusal ve uluslararası bu tarz etkinliklerin çok önemi var” diye konuştu.

‘Spor, Barış ve Kardeşliktir’ sloganıyla Batman’dan başlayan ’GAP’tan Dakar’a’, Mardin ile devam etti. İki milli sporcunun motosikletleriyle çıktıkları tanıtım turu Şanlıurfa Suruç’ta tamamlanacak.