Türkiye Basketbol Ligi 3. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş, Türk Telekom’u 108-82 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, iyi bir takıma karşı farklı galibiyet almanın önemli olduğunu ifade ederek, "İyi bir galibiyet aldık. Tabii onların bir takım sıkıntıları olduğunu da biliyoruz ama neticede kazandık. Türkiye liginin zor bir lig olduğunu düşünürsek, bu galibiyetin anlamlı olması için de devamını getirmek lazım" dedi.

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Renaldas Seibutis ise, zor bir karşılaşma olduğunu belirterek, "Güzel bir galibiyet oldu. Skorda gözüktüğü gibi kolay bir maç olmadı. Maça iyi başladık ve yakaladığımız enerji maçı kazanmamıza yardımcı oldu. Maçın içinde yaptığımız hatalarda Türk Telekom bir ara farkı azaltmayı başardı. Biz de tekrar maça dönmeyi başardık ve maçı elimizden almasına izin vermedik" şeklinde konuştu.

TÜRK TELEKOM CEPHESİ

Türk Telekom Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, savunma birçok opsiyon denemelerine rağmen başarılı olamadıklarını belirterek, "Tahmin ediyorum bugün 2’lik ve 3’lük atışlarda çok ciddi bir yüzdeleri vardı. Ama bunun 1. sebebini kendi takımımda arıyorum. 1. periyoda bu kadar yumuşak başlarsanız, sahada istediğiniz ne kadar mücadele ederseniz edin bu sayı farkından sonra geri dönmek kolay değil. Zaman zaman momentumu ele geçirdiğimiz anlar oldu fakat çok basit hatlar, tekrar Darüşşafaka’nın bizi yakalamasına sebep oldu. Bizim ciddi bir konsantrasyon eksiğimiz olduğu anlaşıldı. Şuan bir sıkıntımız da formsuz oyuncularımız. Fakat fikstür bu konuda bize çok yardımcı olmuyor" diye konuştu.

Türk Telekom oyuncusu Michael Roll da Darüşşafaka’nın oyuna iyi başladığını ve açılan farkın kapanmasının zor olduğunu söyledi.