KONYA (AA) - Spor Toto Süper Lig'de oynanan Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçının ardından canlı yayında, karşılaşmada verdiği hatalı kararlar nedeniyle özür dileyen hakem Deniz Çoban, hakemliği bıraktığını açıkladı. 

Çoban, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Konya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, maçın ardından Konya'ya gelene kadar kimseyle konuşmadığını söyledi.

Konya'da ailesiyle, büyükleriyle konuyu istişare ettiğini ve istifa kararı aldığını kendilerine söylediğini belirten Çoban, "Çok sağolsunlar, bana destek oldular. Hakem arkadaşlarım hep yanımdaydı. Konya'daki arkadaşlarım havaalanına kadar geldiler, karşıladılar. Gece saat 4-5'e kadar benimle oturdular. Onlar hakemliğe devam etmemi istediler ama ben kararımı vermiştim. Aileme de onaylattıktan sonra hakemliği bırakma kararımı burada açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Çoban, hakemliği bırakma kararını daha önce ailesi dışında kimseye bahsetmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sadece buraya gelmeden 1 saat önce Futbol Federasyonu Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören'e telefon açtım. Müsaadesini istedim. 'Başkanım, böyle bir karar verdim, hakkınızı helal edin. Sizin gibi bir insanı tanımaktan çok mutlu oldum, bana müsaade' dedim. Kendisine bilgi verdim ve buraya geldim, bu açıklamayı yapıyorum. Bu kararı almamda hiç ama hiçbir kimsenin etkisi, yönlendirmesi ya da bir baskısı olmamıştır. Tamamen hür irademle, vicdanımın sesini dinleyerek, hata yaptığımı bilerek, yaptığım bir davranıştan dolayı bu noktaya geldim. Kesinlikle yaptıklarımdan, hareket tarzımdan en ufak bir pişmanlık duymuyorum. Bugün geriye dönüp baktığımda geldiğim noktayı görerek dahi yine o davranışı, eğer vicdanım istiyorsa, geri adım atmadan yapacağıma şu an için de eminim. Hiçbir pişmanlığım yok. Kimseye en ufak bir gönül kırgınlığım yok. Tamamen kendi kararımla hakemlik görevini noktaladım."

(Sürecek)