KONYA (AA) - Spor Toto Süper Lig'de oynanan Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçının ardından canlı yayında, karşılaşmada verdiği hatalı kararlar nedeniyle özür dileyen hakem Deniz Çoban, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Çoban, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Konya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, çok uzun yıllardır hakemlik yaptığı söyledi.

Hakemliği gururla ve severek yaptığını belirten Çoban, "Her maça çıkarken kendimle ve başarımla gurur duydum. Bir maç yönettim ve her hakemin yapabileceği hataları yaptım. Bu hatalar ilk değil son da olmayacak" dedi.

Çoban, yaptığı hatadan sonra soyunma odası koridorlarında ne bir yöneticinin ne de bir futbolcunun kendisine karşı kaba bir davranış göstermediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Soyunma odasına gittim. Verdiğim kritik kararlar olduğunu biliyordum. Televizyonda nasıl göründüğünü merak ediyorum. Ancak hakem odasında bulunduğum süre içerisinde maçla alakalı olumlu-olumsuz ne bir mesaj geldi, ne de arama vardı. Hakem odasındayken Rıza hocam geldi. Kendisini çok severim. Bana 'hocam müsaade ederseniz gelebilir miyim? dedi.' Bana 'Seni ne kadar çok sevdiğimi biliyorsun değil mi. Tebrik ediyorum çok güzel maç yönettiniz. Bunu kesinlikle farklı bir amaçla söylemiyorum ama hocam penaltı, penaltı gibi değildi istersen bir de sen bak' dedi. Cep telefonundan pozisyonları izledim, üzerimi değiştirerek odadan çıktım. Kasımpaşa takımının soyunma odasına gittim. Bütün futbolcuların kafası önündeydi, içeriye girdim. 90+5. dakikada yanlış bir penaltı kararı vermiş hakem olarak bana hiçbir şey demediler. En ufak bir haykırış olmadı."

 

- "Bir hata yaptıysanız sonucuna katlanmak zorundasınız"

 

Hakemliği bırakma kararının planlanmış bir şey olmadığını anlatan Çoban, maça çıkarken bir sonraki alacağı müsabakanın planını yaparak çıktığını ifade etti.

Maçtan sonra soyunma odasına girdiğinde de hakemliği bırakma kararının olmadığını aktaran Deniz Çoban, şöyle devam etti:

"Sonra bir duygu yoğunluğu yaşadım. Hakem hataları ilk değil son da olmayacak. Nihayetinde ben de bir hata yaptım. Rıza hocamın o duygusal hali, yayındaki konuşmam bu kararı aklımdan geçirmeme neden oldu. O saatten sonra bazı kuralların dışına çıktığımın farkındaydım. Bu kararı vermemde kimsenin etkisi olmadı. Bir hata yapmışsanız da sonucuna katlanmak zorundasınız. Ben vicdanımın sesiyle hareket ettim. Maalesef vicdanının sesiyle hareket eden insanlar, önlerindeki süreçte sıkıntı yaşıyor. Ben de bunu yayında hissettim ve bildim. O dakikadan sonra bir şey düşünmedim. Bundan sonra kim ne derse desin 'benim için hakemlik bitti' dedim."

Çoban, şu anda hakemlik dışında ne yapacağını bilmediğini, ailesiyle biraz kafa dinlemek istediğini sözlerine ekledi.

Deniz Çoban, basın toplantısı sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Sık sık konuşmasını durdurarak gözyaşlarını silen Çoban, duygularını ifade etmekte zorlandı. 

(BİTTİ)