Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçen Mart ayında hizmete açtığı Kayıhan Yüzme Havuzu’nda, 8 ayda 12 bin 500 kişiye yüzme eğitimi verdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayında hizmete açtığı Kayıhan Yüzme Havuzu, vatandaşların modern tesislerde bilinçli, düzenli ve ücretsiz spor yapabilmesine imkan sağlayarak binlerce kişiye hizmet verdi. 6 yaş ve üzeri herkesin faydalanabildiği Kayıhan Yüzme Havuzu’nun açılmasının ardından başlayan kurslar tüm hızıyla devam ederken, ilk 8 ayda 12 bin 500 kişiye yüzme eğitimi verildi. Konusunda uzman 6 antrenör ile hizmet veren tesiste, 6-15 yaş arası çocuklar, yetişkin bayanlar, yetişkin erkekler ve engelliler olmak üzere 4 eğitim grubunda kurs verildi. Ayrıca yüzme eğitimi almış, tesisten sadece yüzme sporu olarak faydalanmak isteyenler ise serbest gruplarda yer aldı. Eğitim dönemi 6 hafta süren Kayıhan Yüzme Havuzu’nda her dönemde 2 bin 500 kişi faydalandı. Hizmete girdiği günden bu yana 12 bin 500 kişinin faydalandığı Kayıhan Yüzme Havuzu, Kış Spor Okulu kapsamında kurslarını sürdürüyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tesisin açılışından itibaren ücretsiz yüzme kurslarına beklediklerinin üzerinde bir katılım gerçekleştiğini kaydederek, "’Yüzme bilmeyen kalmasın’ sloganıyla başlattığımız kurslarımızda büyük bir mesafe kat ettik. Kayıhan Yüzme Havuzu’nun açılışından beri tesisimizde 12 bin 500 kişi yüzme eğitimi aldı. Denizli’de yüzme bilmeyen kimse kalmasın istiyoruz" dedi.

Başkan Zolan, "Büyükşehir Belediyesi olarak 25 farklı branşta ücretsiz kurslarımız devam ediyor. Denizlililer’in modern ve kaliteli tesislerde spor yapması için hizmetlerimiz artarak devam edecek" diye konuştu.