İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında 29 Şubat Pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde gözler her iki takımın forvet mevkisinde görev yapan futbolcularında olacak.

Fenerbahçe'deki ilk yıllarını geçiren Brezilyalı Jose Fernandao ve Hollandalı Robin van Persie, bu sezon sarı-lacivertli formayla çıktıkları resmi maçlarda toplam 33 gol kaydetti.

Beşiktaş'ın sezon başında İtalya'nın Fiorentina takımından kiralık olarak renklerine bağladığı Mario Gomez ile geride kalan yıl siyah-beyazlı ekibe katılan Cenk Tosun da şu ana kadar oynadıkları resmi müsabakalarda toplam 33 kez fileleri havalandırdı.

Sarı-lacivertli oyunculardan Fernandao, sezonun geride kalan bölümünde çıktığı 38 karşılaşmada 19, 34 mücadele boy gösteren Van Persie ise 14 gol attı.

Forma giydiği 28 müsabakayla söz konusu oyuncular arasında en az resmi maça çıkan isim olan siyah-beyazlı futbolcu Gomez 18, 32 karşılaşmada mücadele eden Cenk Tosun ise 15 kez gol sevinci yaşadı.

Gomez, ilk yarıdaki 2 derbide 3 gol attı

Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, Süper Lig'in ilk yarısında oynanan 2 derbide 3 kez fileleri sarstı.

Ligde 16 golle krallık yarışında ilk sırada bulunan ve gol sayıları bakımından bu organizasyonda Fernandao, Van Persie ve Cenk Tosun'a fark atan 30 yaşındaki oyuncu, sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'ye 2, Galatasaray'a ise bir gol atma başarısı gösterdi.

Bu arada Beşiktaş, Mario Gomez'in ligde gol attığı 12 maçın 11'ini kazanırken, sadece bir maçta berabere kaldı.

Fernandao'nun ligde 10 golü bulunuyor

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Jose Fernandao, Süper Lig'de şu ana kadar 10 gol kaydetti.

Sezonun ilk yarısındaki 2 derbiyi boş geçen 28 yaşındaki oyuncu, Eskişehirspor'a 3, Akhisar Belediyespor ve Çaykur Rizespor'a ikişer, Torku Konyaspor, Trabzonspor ve Gençlerbirliği'ne birer gol attı.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla oynanan rövanş mücadelesinde forma giymemesine rağmen Avrupa kupalarında attığı gollerle ön plana çıkan Fernandao, bu kulvarda tam 6 kez gol sevinci yaşadı.

Jose Fernandao, Bursaspor formasıyla gol kralı olduğu geçen sezon "3 Büyükler"e karşı forma giydiği 6 lig maçında ise sadece Galatasaray'a karşı bir kez topu filelere göndermişti.

Van Persie ilk derbisinde golünü atmıştı

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, Süper Lig'deki ilk derbisinde golünü atmıştı.

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Vitor Pereira'nın özellikle ligde yedek kulübesinde oturttuğu tecrübeli golcü, Beşiktaş'la sezonun ilk yarısında oynanan mücadelede oyuna sonradan dahil olmuş ve takımının ikinci golünü kaydetmişti.

En iyi gol ortalaması Cenk Tosun'da

Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Cenk Tosun, bu sezon Süper Lig'deki gol ortalamasıyla dikkati çekiyor.

Sezon başından bu yana sadece 2 maçta sahaya ilk 11'de çıkan ve siyah-beyazlı ekipte genelde karşılaşmaların son bölümünde oyuna giren 24 yaşındaki futbolcu, buna karşın Gomez, Fernandao ve Van Persie'den daha iyi bir gol ortalaması yakaladı.

Zira, Cenk Tosun ligde 79 dakikada bir gol sevinci yaşarken, Gomez 103, Van Persie 112, Fernandao ise 118 dakika bir fileleri havalandırmayı başardı.

Muhabir: Kemal Çolak