Ziraat Türkiye Kupası G Grubu’nda 23-24-25 Aralık’ta Diyarbakır’da oynanacak Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçı öncesinde kentte stat sorunu yaşanıyor.

Yeni Diyarbakırspor’un maçlarında ‘çökme ve deprem riski var’ diyerek Atatürk Stadı’nda seyirci kapasitesini 4 bin 600 kişiye indiren İl Spor Güvenlik Kurulu’nun, Galatasaray maçına olan yoğun talep karşısında sorunu nasıl aşacağı merak ediliyor.

Diyarbakırspor’un 2009-2010 sezonunda Süper Lig’den düşmesinin ardından Galatasaray’ın 5 sezon sonra Diyarbakır’a gelişi heyecana neden olurken, kentte yaşanan stat sorunu düşündürüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor - Galatasaray maçı öncesinde Atatürk Stadı’nda seyirci kapasitesi sorunu yaşanıyor. İl Spor Güvenlik Kurulu, ‘deprem ve çökme riski’ olduğu gerekçesiyle Diyarbakır Atatürk Stadı’nın seyirci kapasitesini 13 binden, 4 bin 600’e indirerek deplasman takımı için ayrılan bölümü de kapatmıştı.

Maçlarını burada oynayan Yeni Diyarbakırspor, iddia edildiği gibi çökme ve depreme ilişkin rapor olmadığını, bu kararın Kayapınar’da yapımı devam eden yeni stat karşılığında TOKİ’ye devredilen Atatürk Stadı’nı bir an önce yıkmak için alındığını öne sürerek buna karşı çıkmış, ancak İl Spor Güvenlik Kurulu geri adım atmamıştı. Şimdi merak edilen konu Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor - Galatasaray maçı 4 bin 600 seyirci ile mi oynanacak, yoksa bu karar hiçe sayılarak tribünlerin tamamı açılacak mı? Sürdürülen görüşmelerde şu ana kadar bir sonuca varılamazken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor bu belirsizlikten dolayı maçın biletlerini basamıyor.