İngiltere Premier Lig’in 9. haftasında deplasmanda Manchester Unıted ile 1-1 berabere kalan Chelsea’nin golünü Fildişi Sahilli yıldız Didier Drogba kaydetti.

Bir dönem Galatasaray forması giyen Drogba, sezon başında döndüğü eski takımı Chelsea’de gollerine devam ediyor. Yıldız futbolcu dün oynanan Manchester United mücadelesinde bu sezon Chelsea formasıyla 2. golünü kaydetti. Manchester United karşısında 53. dakikada Drogba’nın attığı gol Chelsea’yi galibiyete taşımaya yetmedi. Diego Costa’nın yokluğunda maça ilk 11’de başlayan Drogba, bu sezon Chelsea forması altında Premier Lig’deki ilk golünü Manchester United ağlarına atmış oldu. Drogba, Premier Lig’deki son golünü 2 yıl önce Mart ayında oynanan Stoke City maçında kaydetmişti.

DROGBA CHELSEA’YE YETMEDİ

Old Trafford’daki mücadelede iki takım da maça önemli gol ayaklarından yoksun başladı. Manchester ekibinde Rooney ve Falcao 18 kişilik kadroda yer almazken, Chelsea’de ise Diego Costa ve Remy’nin yokluğunda teknik direktör Jose Mourinho, ileri uçta Drogba ile gol aradı. Geçtiğimiz sezon Galatasaray forması altında birçok gole imza atan yıldız futbolcu Chelsea forması ile Costa’nın yokluğunda golünü atmayı ihmal etmedi. 53. dakikada kornerden kullanılan topta ön direkte iyi bir vuruş yapan yıldız futbolcu, bu sezon Premier Lig’deki ilk golünü de atmış oldu. Diego Costa’nın yedeği olarak Galatasaray’dan Mourinho’nun isteği üzerine alınan Drogba, 36 yaşında olmasına rağmen oynadığı futbol ile göz doldurmaya devam edecek gibi gözüküyor. Drogba, Chelsea’ye döndükten sonra ilk golünü UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Maribor’a karşı penaltıdan atmıştı.