Sporcuları uyuşturucu ve dopingden uzak tutmak amacıyla Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) ve Türkiye Olimpian Derneği tarafından eğitim semineri ve panel düzenlendi.

İstanbul Marmara Üniversitesi ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen etkinliklerde konuşan Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Onursal Başkanı ve Türkiye Olimpian Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. İbrahim Öztek, uyuşturucu denilince konuya sigaradan başlanması gerektiğini belirterek, “Birayla başlayan alkol alımları giderek alkolikliğe dönüşüyor. Tinerle başlayan uyuşturucu kullanımı ise esrar, eroin, kokain, daha sonra da sentetik uyuşturucuların kullanımı ile insan kendi eli ile felaketini hazırlıyor” dedi.

Öztek, uyuşturucu ile mücadelede, her şeyden önce ailenin, arkadaşların ve okulda öğretmenlerin üzerlerine çok büyük bir görev düştüğünü belirterek, “Uyuşturucuya karşı en önemli kalkan spordur. Anaokulundan itibaren tüm çocukların temel spor dallarına yönlendirilmeleri sağlıklı nesiller yetiştirmenin ana kuralıdır” diye konuştu.

İstanbul Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda ise, “Uyuşturucuyla Mücadelede Tek Yol Spor” adlı panel düzenlendi. Panele, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Onursal Başkanı ve Türkiye Olimpian Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. İbrahim Öztek, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Genel Başkanı, Türkiye Olimpian Derneği Üyesi Kaya Muzaffer Ilıcak, Türkiye Olimpian Derneği Genel Sekreteri Dario Porsemay ve 119 kez milli yelken sporcusu olarak Türkiye’yi uluslararası şampiyonalarda temsil eden yelken milli sporcu ve antrenörü Saruhan Çinay, konuşmacı konuk olarak katıldı.

Prof. Dr. İbrahim Öztek alkol, uyuşturucu ve bonzai gibi kötü alışkanlıkların zararları ve insanlar üzerindeki etkilerinden bahsederek, bu maddelerden nasıl uzak durulması gerektiğini ve sporun önemini dile getirdi.