Macaristan’da yapılan 39. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na antrenör babası ile birlikte katılan Fehime Tuğçenur Kurt, dünya altıncısı oldu.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 39. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Fehime Tuğçenur Kurt, antrenör babası ile birlikte Türkiye’yi temsilen 39. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na katıldı. 52 Ülkeden yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı şampiyonada, Fehime Tuğçenur Kurt, 21 yaş altı genç bayanlar 70 kilo sikleti sağ kolda dünya altıncılığını elde etti. Spora teşvik konusunda en büyük destekçisinin Takım Antrenörü ve aynı zamanda babası olan İsmail Kurt olduğunu söyleyen Tuğçenur Kurt, babasının desteğiyle başarılar elde ettiğini kaydetti.

"Spora ve Sporcuya Önem Veren Üniversitem Var

Türkiye şampiyonası’nda birinci olduktan sonra milli takıma seçilmenin heyecanı ile Dünya Şampiyonası’na hazırlandığını dile getiren Kurt, "Ülkemi her zaman olduğu gibi en iyi şekilde temsil etmek için çaba gösterdim. Çalışmalarımı aynı heyecan ve gururla devam ettirip 2018’de yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında da birinci olup yine Dünya Şampiyonasında ülkemi temsil etmek istiyorum. Beni çalışma aşamasında en çok motive eden şeylerden biriside üniversitemden aldığım destek oldu. Spora ve sporcuya önem veren üniversitem var. Müsabaka sürecinde her türlü desteği sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Yılmaz’a spora verdiği önemden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.