MMA (Mixed Martial Arts) karışık dövüş sanatları, birçok spor dalından başlangıç yapmış olan sporcuların mücadele ettiği bir spor dalı. Karamanlı gençlerinde ilgi gösterdiği bu spor dalının mart ayında Dünya Şampiyonası gerçekleştirilecek.

Katıldıkları müsabakalarda birçok derece alan Karaman MMA takımı Dünya MMA Şampiyonası’na katılmak için destek bekliyor.

Karaman MMA Karaman İl Temsilcisi ve Antrenör Memiş Ay, sponsora ihtiyaç duyduklarını dile getirerek, “21 Martta gidecek olduğumuz Dünya Şampiyonası için bir sponsora, desteğe ihtiyacımız var. Çünkü öğrencilerimizin birçoğu asgari ücretle çalışıp ev geçindiriyorlar. Eğer sponsor bulamazsak bir çoğu maça gidemeyecek. Ve bende buna üzülüyorum. Karaman’ımızda büyük iş adamlarımız var. Bunlardan destek bekliyoruz.” dedi.

Konuşmasına MMA hakkında bilgi vererek başlayan Antrenör Ay, şunları aktardı;

“MMA (Mixed Martial Arts), dünyaca ünlü karma dövüş sporudur. Bir çok yabancı ülkede futbolun bile üzerine geçmiş bir spor. Çok yüksek izleyici kitlesine sahip bir spor dalı.

Türkiye’de ise Sayın Başkanımız Ali Arı tarafından 2013 yılında kurulan bir federasyon. İçerisinde birçok branşı barındıran bir spor. Tekvando, Kickboks,  Muay Thai ve Boks gibi kontak sporları içerisinde barındıran bir spor dalıdır. 7’den 70’e herkesin yapabileceği bir spor. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorileri var.”

“DERECE İLE DÖNMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Karaman MMA Spor Kulübü ve MMA Dünya Şampiyonası hakkında açıklama yapan Ay, “Karaman’da MMA’ın hem Karaman İl Temsilcisi hem de Antrenörüyüm. 2014 yılında müsabakalara başladık. 2014 yılında 75 kiloda Ömer Ay ve 2016 yılında Onur Kızıltaş Türkiye Şampiyonu oldu. Yasin Bulut, Hamza Acarlı ve Basri Tamuç gittiğimiz organizasyonlarda derece yapan arkadaşlarımız.

Federasyonumuzda bunları göz önünde bulundurarak bizi Mart ayının 21 ile 26 arasında Antalya Kemer’de yapılacak olan Dünya MMA Şampiyonasına çağırdı. Yaklaşık 70 80 ülke katılacak. 5 sporcumuz ile bizde gideceğiz. Yasin Bulut, Onur Kızıltaş, Mevlüt Gülçiçek, Ahmet Aksoy ve İbrahim Akdağ arkadaşımız ile katılacağız. Dünya Şampiyonasında derece ile dönmeyi hedefliyoruz. Çünkü çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Gayretli bir şekilde çalışıyoruz ve derece yapacağımıza da inanıyorum.” dedi.

“DOKTORLAR REÇETEYE SPOR YAPIN YAZACAK”

Basın mensuplarının verdiği desteğe teşekkür eden Memiş Ay, cümlelerini şu şekilde sonlandırdı;

“Karaman’daki gazeteci arkadaşlarımız bize yardımcı oldukları için, bizim sesimizi Karaman’a duyurdukları için teşekkür ederiz.

Herkesin spor yapması önemli. Ben şuna inanıyorum, bir gün doktorlar gelecek reçeteye ilaç yerine spor yapın diye yazacak. Spor herkesin hayatında olması gereken bir şey.”