Güney Kore’nin Jeju adasında düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda üçüncü olarak bronz madalya kazanan Elif Güneri, memleketi Karabük’te davul zurna ile karşılandı.

14-26 Kasım tarihleri arasında Güney Kore’nin Jeju adasında düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 81 kiloda ringe çıkan 26 yaşındaki Elif Güneri, Koreli ve Macar rakiplerini yenerek bronz madalya kazandı. Güneri, ailesi, arkadaşları ile Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdülkadir Çetin tarafından Karabük Kastamonu Karayolu Karıt Köyü mevkinde davul zurna eşliğinde, Türk bayraklarıyla karşılandı. Kendisine büyük tezahüratlarda yapan arkadaşlarıyla halay çeken Elif Güneri ülkesine bronz madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu söyledi.

"HEDEFİM RİO’DA MADALYA ALMAK"

Güneri, “Bu benim için bir başlangıç. Daha iyisi olacak inşallah. Çok ciddi bir rakiplere karşı iyi bir maç çıkardım. Onun verdiği haklı gurur paha biçilemezdi. Hedefim 2016 Rio olimpiyatlarında madalya almak. Avrupa şampiyonasına katılacaktık iki gün kala ayağım kırıldı maalesef ki gidemedim. Yaklaşık olarak ilk ay egzersiz yapmadım ardından doktorlarımız ve fizyoterapistlerimiz sayesinde tekrar egzersizlerime başladım Dünya üçüncüsü oldum. Mutluyum gururluyum. Bana destek olan antrenörüme gençlik spor il müdürlüğümüze ve aileme çok teşekkür ediyorum” dedi.

Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdülkadir Çetin ise Güneri’yi tebrik ederek, ’’Dünya şampiyonasına iyi bir şekilde hazırlandı. Bu arada bir sakatlıkta geçirmişti. Buna rağmen kendisi büyük bir başarı elde etti’’ dedi.

Güner’inin antrenörü polis memuru Baykan Arslan ise Karabük’e ilk defa boksta büyükler kategorisinde dünya üçüncülüğü getirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, “İlimizdeki boks branşı anlamında da kendimizi şanlı hissediyoruz. Çünkü idareciler anlamında ciddi manada sporumuza destek veriliyor. Buda bizi gururlandırıyor. İl emniyet müdürlüğümüz ve gençlik spor müdürlüğümüzün çok ciddi ve samimi iki kurumun son derece iyi olması da bu başarının gelmesine katkı sağladı” dedi.

Dünya üçüncüsü Güneri ve beraberindekiler daha sonra şehir turu atarak başarıyı kutladılar.