Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nde, Dünya Uyuşturucu ile Mücadele eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı K. Muzaffer Ilıcak ile DUMESF üyeleri milli judocu Feyyaz Yazıcı, milli karateci ve milli takım antrenörü Hakan Kara, ’Uyuşturucuyla mücadelede tek yol spor’, ’Bir kereden bir şey olur’, Uyuşturucu ve dopinge yaklaşma’ konulu 36. konferansı gerçekleştirdi.

Konferansta konuşan DUMESF Başkanı K. Muzaffer Ilıcak, uyuşturucu ile mücadelelerde en etkili yolun spordan geçtiğini vurguladı. Bu konuda en önemli şeylerin arkadaş seçimi, kimsesizlerin kimsesi olunması, yiyecek ve içeceğin dikkatli seçimi ve aile birliğinin ve manevi değerlerin önemine dikkat çekerek, “Bununla ilgili bir federasyon kurduk. Bu federasyonun adı; Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu. Bu federasyonun ana gayesi uyuşturucunun ne olduğunu anlatmak, dopingin ne olduğunu anlatmak. Sizlere ne kadar zarar veriyor? onları anlatmak” dedi.

“BONZAİ 2-3 AY İÇİNDE ÖLDÜRÜYOR”

Ilıcak, bonzainin uyuşturucudan daha beter bir madde olduğunu vurgulayarak, “Bonzai çok ucuz. Sigaradan bile ucuz. Ama insanı öldürebiliyorsa, ölümcül etkiye sahip olabiliyorsa, bonzai öldürmeye devam edecek demektir. Özellikle bonzainin, uyuşturucunun vücuda neler yaptığını araştırdığımızda çok ciddi büyük sivilceler çıkartıyor. 2 ile 2,5 ay içerisinde de 3. kullanımda öldürüyor. Böyle bir riske girmenin hangi akılla, hangi mantıkla alakası var onu bilmiyorum. Ben bu durumu genç jenerasyona alınmış bir tavır olarak görüyorum. Sanki bir güç Türk gençliğini, Türk çocuğunu, Türkiye Cumhuriyeti geleceğini dinamitliyormuş gibi geliyor. Çünkü bonzainin uyuşturucu ile uzaktan yakından bir alakası yok. En basit anlatımla demir pasından, fare ilacından bir şey. Uyuşturmuyor da, öldürüyor. Dolayısıyla mutlaka ondan korunmanız gerekiyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE UYUŞTURUCU YAŞININ ORTALAMASI 7”

Dünyada var olan uyuşturucuyla mücadele eden dernek ve federasyonlara da bağlı olduklarını söyleyen Ilıcak, “Bu federasyon Türkiye’de ilk defa kuruldu. Dünyada da böyle bir federasyon yok. Bizim 70-80 tane kulübümüz var. İsteyen kulüpte katılabiliyor. Okullarda, ilk, orta ve lise’de mücadele sporları dersleri veriyoruz. Dersleriniz olduğu sürece, spor hayatınız olduğu sürece arkadaşlarınızda olacak demektir. Ama sizin bir lüksünüz var. Arkadaşınızı kendiniz seçmek zorundasınız. Arkadaşınız sizi seçerse, her türlü kötü yola götürür. Dolayısıyla bunu kullanırsınız ya da kullanmazsınız. Ama en azından kandırılmadan bir şey yapılması taraftarıyım. Bu arada metadon diye bir şey çıktı. Bu çok yeni. Bu bir ilaç. Sıvıyla da kullanılıyor. Türkiye’de uyuşturucu yaşının ortalaması 7 yaş grubu. Ve sizi zehirlemek isteyen gruplar var” şeklinde konuştu.

YUSUF KAHRAMAN: "MUZAFFER ILICAK GÜZEL BİR SUNUM YAPTI"

Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise, "Uyuşturucuyla mücadelede en etkili ve en kolay yolun spor yapmak olduğunu, güzel örneklerle Muzaffer Ilıcak ortaya koydu. Dünya çapında iki tane sporcumuzu da yanında getirerek çok güzel bir sunum gerçekleştirdiler. Kendisinden gerçek manada istifade etmiş bir öğrenci grubunun varlığı konferans sonunda coşkulu bir şekilde karşılık vermelerinden belli oldu” dedi.

DUMESF üyesi Karate Milli Takım Antrenörü Hakan Kara ve DUMESF üyesi milli Judocu Feyyaz Yazıcı ise Ilıcak’ın sözlerine destek olarak arkadaş seçimi ve aile birliğinin önemine dikkat çektiler.

Programın sonunda söz alan Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Müdürü Remzi İLHAN ise böyle önemli bir konuda okullarında bulundukları için katılımcılara teşekkür etti.