Bursaspor’un geleceğe damga vurması beklenen 40 genç oyuncu listesine giren yetenekli golcüsü Enes Ünal’a, teknik direktör Şenol Güneş tarafından bu sezon geride kalan 6 maçta sadece 6 dakika şans verildi.

Yeşil-beyazlı ekibin gelecek vaat eden genç yeteneği Enes Ünal, forma şansı bulmakta zorlanıyor. İngiliz Guardian gazetesi tarafından hazırlanan dünyada geleceğe damga vurması beklenen 40 genç oyuncu listesinde yer alan Enes Ünal, ligde geride kalan 6 haftalık periyotta yalnızca 6 dakika forma şansı buldu. Bu listeye Türkiye’den giren tek isim olmayı başaran golcü oyuncu, ligde bu sezon 5 kez kadroya girerken, Beşiktaş maçında 4, Mersin İdmanyurdu maçında ise sadece 2 dakika sahada kaldı.

TARİHE GEÇTİ, AVRUPA’NIN İLGİ ODAĞI OLDU

Enes Ünal, geçtiğimiz sezon Galatasaray ile oynanan 2. hafta mücadelesinde kariyerinin ilk Süper Lig golünü atarak 16 yaşında lig tarihinin gol atan en genç futbolcusu olma unvanını elde etti. Bursaspor’un UEFA Avrupa Kupası 3. Ön Eleme Turu’nda Vojvodina ile oynadığı maçta forma giyerek Bursaspor tarihinin en genç forma giyen oyuncusu unvanını elinde bulunduran 17 yaşındaki genç yetenek, Avrupa kulüplerinin de listesine girmeyi başarmıştı.

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH TEKLİF YAPTI, CHELSEA İZLİYOR

7 Ekim tarihinde oynanan UEFA U19 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında 7-3 kazanılan İzlanda karşılaşmasında 4 kez ağları sarsmayı başaran Enes, ay-yıldızlı forma altında rakip fileleri 21 kez havalandırmayı başardı. Bu karşılaşmanın ardından dış basında yeniden ilgi odağı olan Enes için İngiliz devi Chelsea’nin takipte olduğu iddia edilmişti. Yıldız oyuncu için ayrıca, Almanya’nın Borussia Mönchengladbach kulübünün yetkilileri tarafından yeşil-beyazlı kulübe 2,5 milyon Euro’luk resmi teklif yapıldığı öğrenildi.

DEĞERİ 2 MİLYON EURO

Transfermarkt internet sitesinin verilerine göre yetenekli oyuncu Enes Ünal’ın piyasa değeri 2 milyon Euro olarak gösterildi. Bursaspor’da 10 numaralı formayı terleten genç oyuncunun yeşil-beyazlı takım ile sözleşmesi 2016 yılında sona eriyor.

ŞENOL GÜNEŞ: “EKSİKLERİNİ GİDERMESİ GEREKİYOR”

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1 Ekim tarihinde Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında genç oyuncunun performansını değerlendirerek, “Enes yetenekli bir oyuncu. Yaşına göre önde bir oyuncu. Ama şu an ligde tarz olarak eksikleri var. Yoksa işi zor. Güç olarak demiyorum. Rakiple boğuşma olarak diyorum. Bazı eksikleri var. Eksiklerini gidermesi gerekiyor. Sertliğe karşı cevap vermesi çok önemli. Yaşına göre çok özellikleri var ama şu an koyduğumuz oyunlarda beklediğimin altında oynadı. ’Sahaya koyup bekleyelim daha iyi olsun’ diyecek durumda değiliz" demişti.