Fenerbahçe’nin kaptanı Emre Belözoğlu, Beşiktaş derbisinde yaşanan olaylarla ilgili, “Bilic’e karşı bir ifadem oldu ama asla bu bir küfür değil. Bu açıklamalarım da bir özür ya da kendimi temize çekmeyle ilgili değil” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde siyah-beyazlı teknik direktör Bilic ile yaşadığı olaylar ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Emre Belözoğlu, Can Bartu Tesisleri’nde açıklamalarda bulundu.

“BENİM ÜZERİMDEN ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Emre Belözoğlu, “Son 2-3 gündür oluşturulmaya çalışılan algının ne kadar doğru olduğuna, benim tarafımdan da bakmanızı istiyorum” diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

“O gün maçın önüne geçebilecek kadar saha içinde bir gerginlik olmadı. Skorun önüne geçebilecek kadar bir durumun ortaya çıktığına inanmıyorum. Hep benim üzerimden bir algı oluşturulmaya çalışılması benim adıma rahatsızlık verici. Benim de bunlara karşı bir sözüm var. Bunun da bilinmesi gerekiyor.”

“KÜFÜR ETMEDİM”

Olcay Şahan’ın ikinci sarı kartı görüp, kırmızı kartla oyun dışında kaldığı pozisyon sonrası Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ile sözlü diyaloğa girdiğini ifade eden tecrübeli futbolcu, "Direkt olarak kendisiyle diyaloğumuz oldu. Burada kendisinin bana sarı kart pozisyonu sonrasında yaklaşımı var. Orada hakem var, diğer futbolcular var, yani herkesin birbiriyle diyaloğu var. Ben direkt kendisine bir yaklaşımda bulunsam, benim tarafımdan hata olarak algılanır. Kendisi bir şey dedikten sonra ben de ona bir şey dedim. Bir ifadem var ona karşı ama asla hakaret değil. Bunun bir küfür olarak addedilmesi saçma. Bu bir küfür değil. Bu olaya onun müdahil olması beni rahatsız etti. Öyle konuşması benim adıma üzüntü verici. Benim tarafımdan baktığınızda, ben de hakkaniyetli olunmasını istiyorum. Benim üzerime bu kadar gelinecek bir durum olmadı. Bilic, sahada bu kadar benim üzerime geldikten sonra benim de bir şey demem lazımdı. Bunları küfür ya da hakaret olarak algılamamak gerekir. Yurt dışında hatta Türkiye’de bu sözler sık sık oluyor. Bilic’in, ilk yarı sonrası devre arasında körükte beni beklediğini söylediler. Maç zaten tansiyonlu. Devre arasında ben kendi hocamdan fırça yerim. Bana bir şey söylerse ben de, ‘sen kimsin’ derim. Soyunma odasına giderken, rakip takımın hocası beni durduruyorsa ben de bir şey söyleme hakkına sahibim. Beni kendi hocam yargılayabilir, rakip takımın hocası değil. Olayların üzerinden 2-3 gün geçmiş, hiçbir teknik adamla alakalı bir şey demek istemiyorum. Saha içinde olan saha içinde kalır. Bunun da cezai hükümleri varsa orada federasyon, hakem var. Bunu hesaplaşma haline getirmemeliyiz. Benim üzerimden bir algı oluşturmak yanlış. Ülkemizde insanların her konuda fikri var ama bilgisi yok” açıklamasında bulundu.

“BENİ OLAYLARIN İÇERİSİNE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Emre Belözoğlu, derbide Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ile yaşadıkları söz dalaşı hakkında orada kullanılan kelimeleri ifade etmek istemediğine değinerek, “Öncesi olmayan bir şey varsa ben o şeyi söylemem. Orada önemli olan sarı kart sonrası orta sahaya yürüdüm ve olayların içinde olmak istemedim. Ben de olayların içinde olmak istemiyorum artık. Ben oradan uzaklaşmışken, benden yaşça küçük bir futbolcunun benim burnuma kafasını dayaması da doğru değil. Beni bir şeylerin içine çekiyorlar. O zaman, ben de bir hata yapıyorum hataya karşı. Bunun karşılığı bu olmalı. Ben kimsenin ne söylediğini söylerim ne de başka bir şey. Saha içinde olan orada kalır. Türkiye’de saha içinde ne oluyorsa Avrupa’da da o oluyor. Değişen bir durum yok” dedi.

Fenerbahçe’nin kaptanı Emre Belözoğlu, “Bizim orada Bilic ile olan diyaloğumuzda küfür ile alakalı bir cümle olmadı. Bunu Bilic de çok iyi biliyor. Yani orada bir küfür yok” açıklamasını da sözlerine ekledi.

Olcay’ın kendisine yaptığı pozisyon sonrası gördüğü sarı kartın doğru olduğunu dile getiren tecrübeli futbolcu, kendisinin de rakibine aynı hareketi yapması sonucunda kartın yine sarı olması gerektiğini de ifade etti.

“ŞİMDİ KONUŞMA KARARI ALDIM”

Emre, yaşanılan olayın soğumadan maç stresi içerisinde sıcağı sıcağına konuşulmasını da doğru bulmadığını belirterek, “Olay sıcakken Bilic beni koridorda durdurduğunda, ben bunun doğru olmadığını söylüyorsam, birkaç gün önce sıcağı sıcağına konuşsam bu da yanlış olurdu. Bu sebeple şimdi konuşma kararı aldım” diye konuştu.

“ÖNÜNÜZE BİRÇOK ŞEYİ SEREBİLİRİM”

Beşiktaş ile SAİ Kayseri Erciyesspor arasında oynanan karşılaşmada Gökhan Töre’nin gördüğü kırmızı kart ile ilgili gelen bir soru üzerine tecrübeli futbolcu, şu şekilde konuştu:

“Gökhan’ın pozisyonunu görmedim. Futbol hatalar oyunudur. Hakem, teknik adam, oyuncu hata yapabilir. Birçok pozisyonla alakalı önünüze birçok şeyi serebilirim. Geçen hafta gösterildi, bu hafta gösterilmedi yorumu yanlış olur. Ben küfretmediğimi, hakaret etmediğimi biliyorum. Bunu Bilic de biliyor. Gökhan’ın pozisyonunu hiç görmedim, izlemedim de.”

“HATALARA AÇIK BİR PROFİLİM VAR”

Emre Belözoğlu, “Orada en çok hataya müsait olan insanlarız” diyerek, “Kaybetmenin bu kadar hoş karşılanmayacağı bir ortamda hatalar olabiliyor. Hatalara açık bir profilim var. Herkes hayatta karşılığının olacağı şeyler yaşasın” ifadelerini kullandı.

“BU KONUŞMALARI YAPMANIN BİR KARŞILIĞI YOK”

Fenerbahçe kaptanı, saha içerisinde yaşanılan olayların, saha içinde kalması gerektiğini ifade ederek, “Bunların saha dışarısına çıkması konusunda ben hiçbir şey söylemem. Bu konuşmaları yapmanın bir karşılığı yok” yorumunda bulundu.

“HER MAÇI KAZANACAĞIZ”

Emre Belözoğlu, geride kalan 8 haftanın değerlendirmesini de yaparak, “Ligin en iyi kadrosuna sahibiz ama sahada bunu yansıtmalıyız. Son 8 maçın 5’ini içeride oynayacağız ve inşallah her maçı kazanacağız. Zaten 3 haftadır ağrılarla oynuyordum ve hep takımın yanında olmak istedim ama 2-3 haftaya kendimi toparlayıp sakatlık durumunu değerlendireceğiz. Sakatlık geçtikten sonra inşallah her şey daha iyi olur” şeklinde konuştu.

Emre, gerçekleştirdiği basın toplantısının bir özür dileme, temize çıkma konuşması olmadığını sözlerine ekleyerek, olaylara kendi tarafından da bakılması gerektiğini söyledi.