Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan Türkiye İşitme Engelliler Erkekler ve Kadınlar Voleybol Şampiyonası 14 Mayıs 2015 tarihinde Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan teknik toplantının ardından start aldı.
14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şampiyonada erkekler kategorisinde, Başkent, Gaziantep Ali Süzer, Kırşehir, Sincan, Amasya Lokman Hekim, İstanbul Aksaray, Bafra takımları. Kadınlar kategorisinde ise; Ankara, İzmir, Kayseri Yavruaslan, İstanbul Sessizler,  Bursa Yıldırım ve Çukurova takımları Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edecek.
Karamanın ev sahipliğini yaptığı İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonasının dört gün süreceğini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, " 14 ilden 22 kulüp ve toplam 110 sporcunun katılımıyla şampiyonamız bugün başladı. Dört gün devam edecek olan turnuva Pazar günü sona erecek. Bu turnuva bizim için önemli. İşitme engellilerin tüm branşlar da hem Avrupa hem dünya şampiyonalarının olması hasebiyle buradan çıkan çocuklar milli takıma ve buradan da Avrupa ve dünya şampiyonalarına gidecekler. Buna benzer turnuvalar almaya devam edeceğiz” diye konuştu.
14 Mayıs 2015 Perşembe günü Kazım Karabekir ve Yunus Emre Spor Salonlarında başlayan şampiyona 17 Mayıs 2015 Pazar günü sona erecek.