Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Türkiye İşitme Engelliler Erkekler ve Kadınlar Voleybol Şampiyonası 17 Mayıs 2015 Pazar günü derece giren takımların belirlenmesinin ardından sona erdi.

17 Mayıs 2015 Pazar günü Kazım Karabekir Spor Salonunda oynanan final müsabakalarına Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve İş Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Şube Müdürü Aslan Yıldız, antrenör, sporcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaman’ın ev sahipliğini yaptığı Türkiye’nin en sessiz şampiyonasında farklı illerden gelen 120 sporcu şampiyonluk için mücadele etti. Kazım Karabekir ve Yunus Emre Spor Salonlarında gerçekleştirilen çekişmeli ve zorlu geçen maçlara Karamanlı sporseverlerin yoğun ilgilisi vardı. Şampiyonaya gelemeyen aileler için Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 4 gün süreyle müsabakalar internet üzerinden canlı olarak verildi ve toplam 1345 kişi müsabakaları oturdukları yerden canlı olarak izleme şansı yakaladı.

17 Mayıs 2015 tarihinde Kazım Karabekir Spor Salonunda oynanan müsabakaların ardından Bayanlar kategorisinde İstanbul Sessizler Spor Kulübü 1’inci, Ankara İşitme Engelliler Spor Kulübü 2’inci, Bursa Yıldırım İşitme Engelliler Spor Kulübü 3’üncü olurken Erkekler kategorisinde ise; Gaziantep Ali Süzer İşitme Engelliler Spor Kulübü 1’inci, İzmir Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü 2’inci, Amasya Lokman Hekim İşitme Engelliler Spor Kulübü ise 3’üncü olan takımlar oldu.

Ayrıca gerçekleştirilen şampiyonada farklı kategorilerde şampiyonanı En’leri belirlenerek ödüllendirildi. Ödül almaya hak kazanan isimler; En iyi bayan oyuncu kategorisinde Kübra Güleçöz, en iyi bayan blokçu kategorisinde Duygu Didem İleri, en iyi bayan libero kategorisinde Hüriye Demirel, en iyi bayan smaçör kategorisinde Yeter Yalçın, en iyi erkek oyuncu kategorisinde Ali Süzer ve Furkan Güney, en iyi erkek blokçu kategorisinde Cemil Üzümcü, en iyi erkek libero kategorisinde İsa Yiğiter ve en iyi erkek smaçör kategorisinde Osman Çarkcı oldu.

Şampiyonada dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İşitme Engelliler Federasyon Başkanı Yakup Ümit Kihtir, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İşitme Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Kurt, İşkur Müdürü Kenan Ateş, Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu ve Şube Müdürü Aslan Yıldız tarafından verildi.

Karaman’da gerçekleştirilen en sessiz şampiyona günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.