Sırbistan 'da 9 balkan ülkesinden 200 yakın sporcunun katılımı ile başlayan Ümitler Balkan Şampiyonası sona erdi. Milli takımın damga vurduğu şampiyonada sporcularımız ilk gün müsabakalarında 6 altın, 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 12 madalya, ikinci ve son gün müsabakaları sonunda ise 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 7 madalya daha kazanarak toplam 19 madalya kazandılar.
Karaman’ın başarılı sporcularından Enes Uysal’ın da yer aldığı şampiyonada kıran kırana geçen müsabakalar judo severlere heyecan dolu anlar yaşattı. Rakipleri karşısında mücadeleyi bırakmayan ve final mücadelesinde rakibine minderi dar eden Uysal 50 kiloda balkan şampiyonu olma başarısı göstererek birincilik kürsüsünde Türk bayrağını dalgalandırmanın gururunu yaşadı.
Enes Uysal’ın elde ettiği başarıdan dolayı gurur duyduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Öncelikle mücadeleleriyle Sırbistan’ı fetheden tüm sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Karamanımızın başarılı sporcularından Enes Uysal’ın elde etmiş olduğu başarıyı ise azmin zaferi olarak değerlendiriyorum. Küçük yaştan beri judoya gönül vermiş sporcumuz azmi ve gayretiyle bugün kariyerine unutmayacağı bir başarıya imza atarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Başarılı sporcumuzun kariyerlerinin ilerleyen dönemlerinde bu güzel başarıları sık sık tekrarlamalarını ümit ediyorum. Ülkemize madalyalar kazandıracak sporcularımızın yetişmesinde emek harcayan antrenörlerimize ve azimle çalışan sporcularımıza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.