YOZGAT (AA) - ŞAHİN ÖZMEN - Yozgat'ta küçük yaşta geçirdiği kaza sonucu yürüme yeteneğini kaybeden İsa Arslan, birkaç ay önce tanıştığı basketboldaki başarısıyla yeniden hayata sarıldı.

Sorgun ilçesine bağlı Gököz köyünde yaşayan 18 yaşındaki İsa Arslan'ın hayatı, yaklaşık 4 ay önce Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Engelliler Umutspor Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü'nün başkanı Zeynep Ertal Altunkuyu'nun davetiyle değişti.

Üç yaşındayken geçirdiği kaza sonucu yürüyemez hale gelen İsa, köydeki kısıtlı imkanlarla yaşamını sürdürürken, kulüp başkanı Altunkuyu'nun davetiyle kendisini bu yıl kurulan tekerlekli basketbol takımında buldu.

Basketbolla yeni bir hayata başlayan İsa Arslan, kısa süre içinde elde ettiği başarıyla 19 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Milli Takımı’na davet edildi. Köyünde basketbol sahası bulunmayan genç sporcu, babası tarafından haftanın 5 günü ilçe merkezine götürülerek çalışmalarını sürdürüyor.

İsa Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy ortamında içine kapanık bir yaşam sürerken basketbolla hayatının değiştiğini belirterek "Okulda ara sıra potaya top atardım ama bir kulübe bağlı olarak basketbol oynamak aklımın ucundan bile geçmedi" dedi.

Kendisini hayata yeniden başlamış hissettiğini ifade eden İsa Arslan, şunları söyledi:

"31 Ocak - 5 Şubat tarihlerinde İstanbul’da yapılan 19 Yaş Altı Milli Takımı kampına gittim. Kamp öncesi çok çekiniyordum ama daha sonra korkularımı attım. Kampa katılan diğer sporcuların da benden farklı olmadıklarını anladım. 3 yaşımdayken geçirdiğim traktör kazasında yürüme yeteneğimi yitirmişim. Yaşadığım köyümüz Gököz’de bu durum beni oldukça etkiledi. Yıllar geçtikçe biraz daha içe kapandım. Engelim nedeniyle diğer yaşıtlarım gibi koşup oynayamamak beni fazlasıyla üzmüş olacak ki, uzun yıllar o kazanın etkisinde kaldım. Bu durum geçen ekim ayında ilçemizde kurulan Engelliler Umutspor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na davet edilene kadar sürdü."


- "Milli takım benim için bir hayaldi"

Kulüp başkanı Zeynep Ertal Altunkuyu’nun kendisini takıma davet etmesinin ardından günlerinin daha neşeli ve daha heyecanlı geçmeye başladığını dile getiren İsa Arslan, şöyle devam etti:

"Teklif gelince köyde ikamet ediyor olmam ve yapamayacağım düşüncesiyle kabul etmek istemedim. Haftanın en az üç günü antrenman olacak ve ben bu antrenmanlara katılmak zorunda kalacaktım. Sonra düşündüm, denemekten bir zararım olmayacağı düşüncesiyle kabul ettim. Sonrasında antrenmanlar, maçlar ve ardından da milli takıma davet geldi. Bu benim için büyük bir sürpriz ve hayaldi. Şu anda çok mutluyum ve heyecanlıyım. Gelecekteki en büyük hayalim Beşiktaş, Galatasaray gibi büyük kulüp takımlarında basketbol oynamak ve A Milli Takım'a yükselmek."


- Baba desteği

İsa Arslan’ın babası Ali Arslan da oğlunun basketbola başlamasının ardından hayatında birçok olumlu ve önemli değişiklikler olduğuna, şimdi daha çok toplum içine girerek çevre edinmeye başladığına işaret etti.

Oğlunu, haftanın 5 günü Sorgun Spor Salonu’nda yapılan antrenmanlara götürüp getirdiğini anlatan Arslan, eşi ve diğer iki çocuğunun İsa'ya destek olduğunu kaydetti.

Oğlunun iyi yerlere geleceğine kuşkusu olmadığının altını çizen Arslan, "İsa çok inançlı ve azimli bir genç oldu. Bu onun içinde varmış, açığa çıkmasına ise basketbol vesile oldu. Şimdi bir şeyler başarmak, istediğini elde etmek için çok daha fazla gayret gösteriyor. Bir taraftan antrenman ve maçlara devam ederken bir taraftan da açık lise sınavlarına giriyor. Bu da bizleri son derece memnun ediyor. Bu inanç ve azimle devam etmesi durumunda daha büyük başarılara imza atacaktır" diye konuştu.


- Antrenörü de İsa’nın başarısından memnun

Engelliler Umutspor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Yasin Soyyüce ise İsa Arslan’ın gösterdiği gelişimden son derece memnun olduğunu, ondan daha iyi şeyler beklediğini aktardı.

Takıma ilk geldiğinde İsa’nın çok heyecanlı ve çok çekingen olduğunu belirten Soyyüce, "Şimdi etrafındakilerle şakalaşıyor, antrenmanlara daha neşeli çıkıyor ve başarılı olmak için daha çok çalışıyor" diye görüş belirtti.

Soyyüce, İsa’nın basketbola karşı büyük bir yeteneği bulunduğunu ancak kullandığı tekerlekli sandalyenin çok eski olduğunu, yeni bir tekerlekli sandalyeye kavuşup bu yeteneğini geliştirmesi durumunda çok daha iyi yerlere geleceğini sözlerine ekledi.