Teknik Direktör Uğur Tütüneker ile anlaşan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’un Basın Sözcüsü Kaan Savruk, "İki taraf için de hayırlı olur inşallah" dedi.

Bülent Korkmaz’ın görevine son verilmesinden 9 gün sonra mavi-siyahlı takım aradığı teknik adamı buldu. Uğur Tütüneker ve ekibi ile 1.5 yıllığına anlaştıklarını söyleyen basın sözcüsü Kaan Savruk, "Uğur Tütüneker akşam saatlerinde Kayseri’de olacak. Yarın sabah da takım ile antrenmanlara çıkacak. İnşallah iki taraf için de hayırlı olur" diye konuştu.

UĞUR TÜTÜNEKER’İN KULÜP KARİYERİ

1970’li yılların başında ailesiyle birlikte Almanya’ya göç eden Tütüneker, Bayern Münih’in altyapısında yetişen yetişti ve 1986’da, o dönemde Galatasaray’ın teknik sorumlusu olan Jupp Derwall’in isteği üzerine bu kulübe transfer oldu. 10 yıl boyunca aralıksız giydiği 7 numaralı Galatasaray formasıyla 220 Süper lig maçında 42 gol attı. Tütüneker, 19 kez de A Milli formayı giydi.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

1996’da Galatasaray’da jubilesini yapan Tütüneker, her ne kadar ticarete atıldıysa da, futboldan kopamadı. Sırasıyla, Yozgatspor, Sarıyerspor, Siirtspor, Kayserispor, İstanbul Başakşehir, İstanbulspor ve Kasımpaşaspor’un başında teknik direktör olarak çalıştı. Uğur Tütüneker, 2010-2011 sezonunda Orduspor teknik direktörlüğüne getirildi. Bu görevini ilk sıralar oldukça başarılı bir şekilde sürdürdü ve takımıyla birkaç hafta 1. lig liderliğini elinde bulundurdu. Fakat daha sonra art arda gelen kötü sonuçlardan ötürü görevinden istifa etti. Yerine kısa bir süre sonra Metin Diyadin’in getirildiği açıklandı. 2012-2013 sezonunda 1. lig takımı Torku Konyaspor’un başına getirilen Tütüneker, play-off maçları sonunda Konyaspor’u Süper Lig’e çıkarmayı başardı. 13 Aralık 2013 tarihinde buradaki görevinden istifa etti.