ANKARA (AA) - TFF eski başkan adaylarından Erdal Alkış, TFF yöneticilerinin bütün kurumları ile derhal istifa etmesi ve yeniden seçime gidilmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) eski başkan adaylarından Erdal Alkış, yaptığı yazılı açıklamada Galatasaray-Trabzonspor maçındaki hakem kararları ve bu kararlara yönelik tepkilere değinerek, TFF ve MHK'nin konuya duyarsız kalamadığını ve kendisini savunmaya çektiğini iddia etti.

Alkış, "Son söylenmesi gerekeni ilk söyleyerek kamuoyunun dikkatini çekmek istiyorum TFF yönetimi, bütün kurulları ile derhal istifa etmeli ve yeniden seçime gidilmeli. Ne MHK, ne de TFF yönetimi bu konuda sorulan sorulara bile duyarlılık gösterememişlerdir. Trabzonspor’un baskısı karşısında yaptıkları açıklama ile sadece ne kadar acz içinde olduklarını göstermişlerdir" ifadelerini kullandı.

-"TFF kendisini lağvetmelidir" -

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, MHK ve diğer kurul üyelerinin artık atamayla değil seçimle belirleneceğine yönelik açıklamasını, "akla, mantığa, hukuka, tüzüğe aykırı, sadece günü kurtaracak bir ifadeden ibaret" şeklinde yorumlayan Alkış, şöyle devam etti:

"Bu açıklama maalesef TFF başkanının acizliğini açıkça ortaya koymaktadır. TFF'nin var oluş nedeni, bütün bu kurullar ile Türk futbolunu yönetmektir. Açıklamayla, bu asli görevi yerine getiremediklerini en masum ifadeyle kabul etmiş olmaktadırlar. O zaman TFF kendisini lağvetmelidir."

Muhabir: Musa Samur