Türkiye Basketbol Ligi’nin 12. Hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Galatasaray Liv Hospital’ı 84-77’lik skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pınar Karşıyaka Yardımcı Antrenörü Servet Özsüner başantrenör Ufuk Sarıca’nın cezasının maç günü açıklanmasına tepki gösterdi. Bugün öğle saatlerinde Sarıca’nın ceza aldığını öğrendiklerini ifade eden Özsüner, “Süratle adapte olmaya çalıştık. Cezanın maç günü açıklanmasına anlam veremedik. Süratle toparlandık. Hoca 3 yıldır burada. Çoğumuz da 2 yıldır bu sistemi bir arada sürdürüyoruz. Bu alışkanlığı takım kimyasının oturması ve sistemimizin olması avantaj sağladı” dedi.

İhtiyaçları olan bir galibiyet aldıklarını da söyleyen Özsüner, şöyle konuştu:

“12-13 sayı geriye gidip gelmek kolay değildi. Çok ihtiyacımız olduğu zamanda çok değerli galibiyet aldık.”

GALATASARAY LIV HOSPITAL CEPHESİ

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman da Karşıyakalı taraftarların kendisine gösterdiği tepkilere sert yanıt verdi. Ataman, “Önemli bir lig maçı. İki takım da iyi bir takım. Biz buraya iyi bir basketbol oynamaya geldik, ben de antrenörlük yapmaya geldim. Sahaya çıktığım andan itibaren, maçı kazanmalarına rağmen ana avrat küfür yemeye gelmedim. Buna izin veren Karşıyaka Spor Kulübü’ne, federasyona ve hakemlere teşekkür ediyorum” dedi.

Karşıyaka’nın saha avantajını daha agresif kullandığını da söyleyen tecrübeli koç, “Savunmada 28 sayı yedik. Savunmamız düştü. Ufuk Sarıca ve takımını kutluyorum ama bugün burada bu terbiyesizliği yapan herkesi de bir spor adamı olarak kınıyorum” diye konuştu.