Teknik direktör Vahid Halilhodzic ile yolların ayrılmasının ardından bordo-mavililerin takımın başına getirmeye hazırlandığı Ersun Yanal ismi Trabzonspor camiasını ikiye böldü.

Trabzonspor’da sular bir türlü durulmuyor. Sezon başında yaptığı flaş transferleri teknik direktör Vahid Halilhodzic’e emanet eden ancak beklediği çıkışı bir türlü yakalayamayarak ligin alt sıralarında yer alan bordo-mavililer, teknik direktör Vahid Halilhodzic ile yollarını ayırmasına rağmen çalkantılı dönemi atlatamıyor. Boşnak çalıştırıcının görevine son verilmesinin ardından takımın başına getirilmesine kesin gözüyle bakılan teknik direktör Ersun Yanal ismi ise camiada yeni bir tartışma başlattı. Trabzonspor’un teknik direktörlük koltuğuna getirmeyi planladığı Ersun Yanal hakkında ortaya atılan ilginç iddialar, bordo-mavili yönetimi zor durumda bıraktı. Taraftarların ise Yanal konusundaki kararsızlığı devam ediyor.

HUKUK KURULU YANAL KONUSUNDA YÖNETİME RAPOR VERDİ

Trabzonspor Hukuk Kurulu, Ersun Yanal isminin bordo-mavili kulüple anılmasının ardından yönetime ve divan başkanlık kuruluna, Yanal hakkında rapor gönderdi. Trabzonspor Hukuk Kurulu Üyesi Atilla Dilaver, hukuk kurulu olarak Ersun Yanal’ın belgelere geçmiş etik ihlalleri ve teşvik iddialarını bir rapor halinde Trabzonspor yönetimine ve divan başkanlığına sundu. Fenerbahçe Teknik Direktörü olduğu dönemde, Trabzonspor’un 9 Mayıs 2014 tarihli UEFA başvurusunda Yanal ismine de parantez açılmıştı.

FENERBAHÇE’NİN ALGI OPERASYONU

Vahid Halilhodzic’in görevden ayrılmasının ardından Trabzonspor Teknik Direktörü olmasına kesin gözüyle bakılan Ersun Yanal’a yönelik yapılan eleştirilerin, Fenerbahçe tarafından başlatılan bir ’algı operasyonu’ olduğu iddia edildi. Yanal’ın, futbola Trabzonspor Teknik Direktörü olarak dönmesini sindiremeyen bazı çevrelerin, tecrübeli teknik adamı itibarsızlaştırmak adına ortaya bir takım iddialar attığı da belirtiliyor.

HACIOSMANOĞLU YANAL HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ersun Yanal hakkında bir televizyon kanalında ortaya atılan iddialar sonrasında açıklamalarda bulundu. Yanal’ın şike teklifi yaptığını söyleyen Nedim Şişko’nun kendisi hakkında konuşmasına sinirlenen Hacıosmanoğlu, "30 sene önce Ersun Yanal’la top oynamış birini çıkartıyorsunuz. Diğer kulüplerle ilgili bu yayını yapabilir misiniz? Bu hakkı nereden buluyorsunuz anlamıyorum" dedi.

Yanal hakkında ortaya atılan bu iddiaların kasıtlı yapıldığını söyleyen Hacıosmanoğlu, "Ersun Yanal’ın Trabzonspor’da göreve gelmesinin benim mücadeleme zararı nedir anlayamadım. Bu sadece Ersun Yanal tezgahı değildir. Perdenin arkasında başka şeyler var" ifadelerini kullandı.