Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, hakemlerin haklarını yediğini ileri sürdü.

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, kulüp tesislerinde bir basın açıklaması yaparak, hakemlerin aldığı cezaların kamuoyuna yansıtılmamasına tepki gösterdi.

Ertekin, geçtiğimiz hafta oynanan Eskişehir maçının değerlendirmelerinde de bulundu. Eskişehir maçında ilk yarısında iyi oynadıklarını ve öne geçtiklerini ifade eden Ertekin, "İkinci yarıda yine maçın başında bulduğumuz pozisyonlar var. Lakin 2-0 yapamayınca 20 dakikalık baskı yedik, o arada bireysel hatalar da oldu ve 1 puana razı olmak zorunda kaldık. Beklenti olarak tabii ki her maçta 3 puan bekliyoruz ama Eskişehir’de 1 puan fena bir puan değil" dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan Mersin İdmanyurdu maçının değerlendirmelerinde de bulunan Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, "Bu maçta ilk 20-25 dakikalık bölümde doğru oynadığımızı düşünmüyorum ve çok fazla etkili olamadık. Daha sonra oyuna ağırlığımızı koymaya başladık, lakin 1-0 mağlup duruma düştük. 2. yarıda yine iyi işler yaparken, 1 golü daha kalemizde gördük. İyi bir tepki verdik ve 2-1’i bulduk. Son 25 dakikada çok uğraşmamıza rağmen puan alacak golü bulamadık" dedi.

Balıkesirspor’un son iki maça bakıldığında çok fazla pozisyona girdiğini fakat bireysel hataların pahalıya mal olduğunu ifade eden Ertekin, "Bundan sonra oynayacağımız maçlarda bu tür küçük hatalar yapmamamız gerekiyor. Deplasmanda gol atıyorsunuz ama ne yazık ki gol yemeden bitiremediğiniz için maçı kazanamıyorsunuz. O yüzden bundan sonra biraz daha fazla çalışmalıyız ve gol yeme sorununu çözmemiz gerekiyor. Son iki haftaki deplasman maçlarında gördüğüm bireysel hataların önüne geçemedik, oyuncularımız iyi performans sergiliyor" şeklinde konuştu.

"BU ÜLKEDE AĞLAMAYANA MEME VERMİYORLAR"

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, hakemlerle hiç uğraşmamalarına rağmen hakkı yenen takımlardan birisi olduklarını söyledi. Ertekin, "Hakkımız yeniyor ama hiç gündeme de gelmiyoruz. Büyük takımlar en ufak bir arızada inanılmaz gündemde ama biz bu kadar ceza yememize rağmen, ben buna ceza diyorum çünkü hakemler bu kadar aleyhimize karar veriyorsa bu bir cezadır. Lakin şunu da söylemekten geri kalamayacağım. Teknik adam atılıyor ceza yiyor, para cezası ya da maç cezası. Yöneticiler demeç verdiler diye ceza yiyor, takımlar, seyirciler ceza yiyor. Herkes eğer bir suç işlediyse basın önünde açıklanıyor. Bir tek açıklanmayan şey var, her türlü hatayı yapan hakem arkadaşların cezaları açıklanmıyor. Böyle de ilginç bir tablo var. Burada Beşiktaş maçında son derece büyük bir hata yapan arkadaşa iki maç sonra gene ödül gibi maçlar veriliyor. Eğer hata yapıyorsanız karşılığında iki maç ceza var ise bunu da kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Eğer biz ’futbol ailesiyiz’ diyorsak, hakemler bu aileden değiller mi? Onların cezaları neden açıklanmıyor. Böyle bir tablo var bu ülkede, anlamış değilim. Demek ki hiç itiraz etmemiz gerekiyor, en ufak itirazımızda teknik adamlar dışarı alınıyor. Olabilir, eğer fevri davranıyorsak doğrudur. Ben bunu yaptım, Fenerbahçe’nin teknik direktörü yapmadı mı? Onu niye o zaman almıyorsunuz. Ya da bir başkası yapmadı mı? Bu hakemleri eğiten arkadaşlar hepsini eğitmiyor mu? Tek tek mi eğitiyorlar. Ya da talimatları tek tek mi veriyorlar. O takıma böyle, bu takıma böyle diye bir standart olabilir mi? Hakemler hakkında hangi kulüp fazla baskı yapıyorsa o kulübün lehine çalışmaya başlıyorlar. Ama bu kadar baskı kimse yapmasın o zaman. Biz konuşmuyoruz diye suçlu pozisyona düşüyoruz. En üzüldüğüm tarafta o. Tamam lige yeni çıkmış olabiliriz. Lige yeni çıktık diye de herkes bizim üstümüze basmak zorunda değil" dedi.

"SİVAS’TAN 3 PUAN ALMAK ZORUNDAYIZ"

Ligin 10. haftasında kendi evinde karşılaşacağı Sivas maçı hakkında da konuşan İsmail Ertekin, "Maçlara tek tek bakmak zorundayız. Önümüzde Sivas maçı var ve bu maçta mutlak 3 puan almak zorundayız. Eğer Sivas maçını 3 puanla bitirirsek, bu tabloda ilk devrenin sonuna kadar azami alabileceğimiz puanlara yaklaşmış olacağız. Kendimize olan güvenimiz artacak, oyuncuların uğraştıkları zaman kazandıkları 3 puan olacak. Tahmin ediyorum ki bu arayı da iyi konsantre olarak değerlendireceğiz. Genel tabloya baktığımızda fikstürde içeride hep şampiyonluğa oynayan takımlarla oynuyoruz. İkinci yarıda bu iş tabii ki tersine dönecek. Onun için ilk yarı boyunca alabileceğimiz maksimum puanları almak zorundayız. Başka çaremiz yok. Bunun da en önemli ayağı Sivasspor. Bu maçı kazandığımızda hem sizler, hem taraftar, hem bizler bu işten güvenli bir şekilde çıkmış olacağız" dedi.

Basın toplantısının ardından Balıkesirspor oyuncuları Sivas maçının hazırlıklarını sürdürdü.