ESKİŞEHİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Bursaspor'a konuk olacak Eskişehirspor, son dönemdeki deplasman maçlarında başarısız sonuçlara imza attı.

Eskişehirspor, ligdeki son dış saha galibiyetini geçen sezonun 27. haftasında Kayseri Erciyesspor'u 19 Nisan'da 1-0 mağlup ederek aldı. Kaptan Sezgin Coşkun'un golüyle sonuca giden "Es-Es", sonraki 5 deplasman maçında galibiyet çıkaramadı. 

Kayseri Erciyesspor galibiyetinin ardından  2 deplasman maçından beraberlikle ayrılan Eskişehirspor, İstanbul Başakşehir ile 1-1 ve Kardemir Karabükspor ile 2-2 berabere kalarak 2 puan aldı. 

"Kırmızı Şimşekler", bu beraberliklerin ardından deplasmanda rakiplerine mağlup olmaktan kurtulamadı. Geçen sezonun son deplasman maçında renktaşı Gaziantepspor'a 3-2 mağlup olan Eskişehirspor, bu başarısızlığını 2015-2016'ya taşıdı. Geçen sezonun son üç deplasman maçından sadece iki puan alabilen "Es-Es", 2015-2016 sezonunun ilk dış saha mücadelesinde Fenerbahçe'ye 2-0 yenildi. Sezonun 4. haftasında ise Antalyaspor'a misafir olan siyah-kırmızılılar, rakibine aynı skorla mağlup oldu.

Bursaspor ile 28 Eylül Pazartesi günü deplasmanda karşılaşacak Eskişehirspor, rakip sahadaki uzun süreli galibiyet hasretine son vermeyi hedefliyor.