Türkiye Basketbol Ligi’nin 4. haftasında kendi evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u ağırlayan Eskişehir Basket, ligde ilk galibiyetini kendi evinde 81-69’luk skorla elde etti.

Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehir Basket’in yeni başantrenörü Cem Akdağ, kendisi için her şeyin çok hızlı cereyan ettiğini belirtti. 4 gün önce takıma geldiğini ve 3 antrenman yaparak sahaya çıktıklarını kaydeden Akdağ, “Hakikaten çok iyi oyunculara sahibiz. Yalnız 5-6 yabancılı lig çok zorlu bir lig. Oynadığımız takım çok güçlü bir takımdı. Onların da bir galibiyeti var. Çok zorlu bir sene bizi bekliyor. Çok iyi niyetli bir organizasyonumuz var. Yavaş yavaş adım adım geleceğe ilerleyeceğiz” dedi.

Eskişehir Basket’in oyuncusu Ahmet Buğrahan Tuncer ise, kendileri için önemli bir maç olduğunu söyledi. Yeni antrenör Cem Akdağ ile ilk maçlarını oynadıklarını ifade eden Tuncer, “Çok çalışma fırsatı bulamadık ama iki gün içerisinde fena hazırlanmadık. Cidden rakibimiz için de bizim için de önemli bir maçtı. İyi mücadele ederek kazandık. Önümüzdeki hafta oynayacağımız maç da bizim hedef maçlarımızdan biri. Böyle oynayarak devam edersek daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz” diye konuştu.