ESKİŞEHİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sıkıntılı günler yaşayan Eskişehirspor'da taraftarlar, takımlarına olan inançlarını göstermek amacıyla kenti siyah-kırmızılı bayraklarla donatmaya başladı.

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın bu sezon ligde zor günler geçirdiğini hatırlatarak, bu durumun ancak kentte birlik ve beraberliğin sağlanması halinde atlatılabileceğini söyledi.  

Kendilerinin takımları için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirten Diri, şu ifadeleri kullandı:

"Eskişehirspor taraftarları olarak 'Biz bitti demeden bitmez' sloganı çerçevesinde bir 'direniş' başlattık. Bu direnişin örneği olarak da Eskişehir'i havaya sokmak ve takımın arkasında olduğumuzu göstermek için bayrak kampanyası düzenledik. Şehrin  her yerini siyah-kırmızılı bayraklarla donatıp, Eskişehirspor için herkes gönlünden geçen bir sözü üzerine yazacak. Bununla ilgili şehrimizdeki iş adamları ve esnaflar tarafından bayraklar yaptırılmaya başlandı. Birçok bayrak da kentin çeşitli yerlerine asılıyor." 

Sezon sonuna kadar maç günleri de tribünlerde taraftarlara siyah-kırmızılı bayraklar dağıtılacağını belirten Diri, şöyle konuştu.

"Bizlerin isteği, imkanı ve vakti olan herkesin bulunduğu caddeye, evine, dükkanına, neresi uygunsa oraya bir Eskişehispor bayrağı asması. Eskişehirspor bu şehrin en büyük markasıdır. Eskişehirspor düşerse şehir düşer. Bizler 'gemiyi en son kaptanlar terk eder' diyoruz. Bu takımın kaptanı da taraftardır her zaman. O yüzden biz bu gemiyi terk etmiyoruz. Herkesi  şehrin her yanına bayraklarla süslemeye davet ediyoruz."  

Taraftarlar daha sonra İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda yer alan bir köprüye üzerinde "Diren Eskişehirspor" yazılı pankartı astı.