ESKİŞEHİR (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor için ligin 2015-2016 sezonunun ilk yarısı sıkıntılı geçti.

Ligin son sırasında yer alan siyah-kırmızılı ekip, sezonun ilk yarısını 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 13 mağlubiyetle kapattı. Topladığı 10 puanın tamamını sahasında alan Eskişehir temsilcisi, deplasmanda yaptığı bütün maçları kaybetti.

Eskişehirspor, kalesinde 36 gol görürken, rakip ağları da 17 kez havalandırdı. Siyah-kırmızılı takım, rakip ağları en fazla ilk yarıda havalandırırken (9 gol), 1 ile 15. dakikalar arasında 5 gol buldu. 

Eskişehir temsilcisi maçların ikinci yarısında da 8 gol atarken, bunların 5'i  61-75 dakikaları arasında gerçekleşti. 

 

- En fazla gol Emre Güral'dan

Eskişehirspor'da en fazla gol atan futbolcular Emre Güral (6 gol) ile sözleşmesi feshedilen Theofanis Gekas (5 gol) oldu. Anıl Karaer 3 ve Kaan Kanak 2 kez ile takımlarında en fazla asist yapan oyuncular durumunda.

Siyah-kırmızılı takımın futbolcuları, 17 maçta 44 sarı, 3 de kırmızı kart gördü. Eskişehirspor'un ilk yarıdaki en "hırçın" futbolcuları 3 sarı ve 1 kırmızı kart gören Emre Güral ile Goran Causic oldu. Birol Parlak, Anıl Karaer, Toko ve Nassim Ben Khalifa ise 4'er kez sarı kart gördü.

Kaan Kanak 16, Anıl Karaer 15, Emre Güral 14 maçta oynayarak Eskişehir temsilcisinin ilk yarıda en fazla forma giyen futbolcuları olarak dikkati çekti. Cedric Mongongu ile sözleşmesi feshedilen Muarem Muarem ise sadece bir kez siyah-kırmızılı formayı giyme şansı yakalayabildi.