ESKİŞEHİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında yarın Trabzonspor'a konuk olacak Eskişehirspor, rakip sahalarda elde ettiği başarısız sonuçlarla dikkati çekiyor.

Eskişehirspor, ligdeki son dış saha galibiyetini geçen sezonun 27. haftasında Kayseri Erciyesspor'u 19 Nisan'da 1-0 mağlup ederek aldı.

Kırmızı-siyahlı ekip, bu galibiyetin ardından geçen sezonun son 3 deplasman maçında İstanbul Başakşehir'le 1-1, Kardemir Karabükspor'la 2-2 berabere kaldı, Gaziantepspor'a ise 3-2 mağlup oldu.

Eskişehirspor, deplasman başarısızlığını 2015-2016 sezonuna da taşıdı. Siyah-kırmızılı takım, bu sezon ilk dış saha mücadelesinde Fenerbahçe'ye, 4. haftada da Antalyaspor'a 2-0'lık skorlarla boyun eğdi.

Ligin 6. haftasında Bursa Atatürk Stadı'nda Bursaspor'a 2-0 yenilen Eskişehirspor, iki hafta sonra da Akhisar Belediyespor'a 1-0 kaybetti. Kırmızı-siyahlılar, 10. haftada ise Galatasaray'a Türk Telekom Arena'da 4-0 yenildi. Eskişehirspor, yeni teknik direktörü Samet Aybaba yönetiminde çıktığı ilk maç olan Torku Konyaspor deplasmanında da 3-2 kaybetti.

Kırmızı-siyahlılar, deplasmanda yapacağı Trabzonspor maçında, rakip sahadaki uzun süreli galibiyet hasretine son vermeyi hedefliyor.