Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, devre arasında takımda ilk 11’de oynayabilecek 3 futbolcu alacakların ifade ederek, Galatasaray Yönetimi ile de transferler hakkında görüştüklerini söyledi.

Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde düzenlendiği basın toplantısında açıklamalarda bulunan başkan Mesut Hoşcan ilk olarak, Kardemir Karabükspor karşılaşmasının son dakikalarında taraftarın yönetimi istifaya çağırmasıyla ilgili olarak konuştu. Ayrıca Hoşçan, devre arası yapılacak transferler hakkında da önemli açıklamalar yaptı.

Takımın içinde bulunduğu durum karşısında herkesin yüreğinin yandığını ancak umutlu olduklarını söyleyen Hoşcan, “Mutsuz muyuz? Evet. Peki umutlu muyuz? Kocaman bir evet. Birçok olumsuzluklar üst üste geldi. Taraftarın, yönetimin istifası ile ilgili bir beklentisi var. Seçimle gelmiş yönetim olarak şu an Eses’e olan sevdamız açısından böyle bir istifa söz konusu değildir. Bizler asla ve asla sorumluluktan kaçmıyoruz. Zamanı gelince bırakmasını da biliriz. Koltuk sevdalısı olmadık. Gün birleşme, takıma sahip çıkma günüdür. Profesyonel ve edepli bir yönetimiz ki ne zaman gideceğimizi biliriz. Bu tepkiye saygı duyuyoruz, kesinlikle haklılar. Taraftarımız her zaman başarı bekler. Çünkü biz de taraftarız. Hepimiz takımımız için uğraşıyoruz. Taraftarımızın ne kadar bilinçli ve örnek olduğunu da biliyoruz. Protestonun bence zamanlaması uygun değildi. Maç daha bitmemişti ve taraftara ihtiyacımız olduğu zamanlardı. Belki galibiyetle ayrılacaktık. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz ama camianın bir olması ve kenetlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Puan sıralaması bu camiaya yakışmıyor. Bu takım en az 8 puanı hakem hatalarından kaybetti. Taraftarımdan bir ricam var. Yönetime tepkiyi ve takıma desteği birbirinden ayırmalıyız. Provokasyonlara, manipülasyona çok uygun bir zemin var. Herkes ne olup bittiğinin farkında. Ancak bunu bugün konuşmanın bir anlamı yok. Bunları en güzel kongrelerinde değerlendireceğiz. Yönetim kurulumuz sürekli tesislerde koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

“İKİNCİ DEVRE 3 FUTBOLCU ALACAĞIZ”

İkinci devre takımdan bazı oyuncuların gönderileceğini ifade eden Hoşcan, sözlerine şöyle devam etti:

“Hocamızla ikinci yarının çalışmalarına zaten başladık. Yollarımızı ayıracağımız oyuncular ile yeni gelecek oyuncular belirlendi. Kulübe gerçekten değer katacak transferler olacak. Sezon başı transferle devre arası transferler arasında çok farklar var. Sezon başındaki transferlerde geleceğe yatırım yaptık. Devre arasındaki transferlere sıcak bakmamama rağmen nokta atışı transfer yapacağız. İlk 11’de oynayacak 3 transfer yapacağız. Forvet hattına, savunma hattına ve kanata 3 futbolcu alacağız. İkinci yarının başından itibaren bu takım kendisine yakışan yere doğru hızlı bir şekilde yürüyecektir. Bundan da kimsenin endişesi olmasın. Onları mutlu edecek transferleri mutlaka yapacağız. Takımlarını sonuna kadar desteklesinler. Eskişehirspor’un kendisinden başka dostu yoktur. Eleştiriye her zaman açığız. Sadece hakaret ve küfür olmasın.”

“ENGİN BAYTAR İÇİN GALATASARAY’LA GÖRÜŞMEDİK”

Transfer çalışmaları kapsamında Galatasaray ile görüşmeler yaptıklarını belirten Hoşcan, “Erkan yaklaşık 5 yıldır bizimle birlikte. Takımın ağabeyi. Maalesef transfer dönemine yaklaştığımızda bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Erkan, menajeri aracılığıyla 600 bin Euro’luk alacağı için kulübe ihtarname gönderdi. Sorumluluk alacak oyuncularla devam etmemiz bizim için önemlidir. Bu tür olayları Veysel ve Tarık’ta da yaşamıştık. Bu sorunları aşacağız. Kendisi de üzgün olduğunu söyledi ve geri çekeceğini söyledi. Maalesef bu arkadaşlarımızın aklını karıştıranlar var. Galatasaray yönetimi ile görüşmelerimiz var ama Engin Baytar ismi yok. Kimse Eskişehirspor’un üzerinde değildir” diye konuştu.