Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında İstanbul’da karşılaşacakları Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası’nda oynayacakları Galatasaray maçlarından galibiyetle ayrılacaklarını söyledi.

Basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen Ertuğrul Sağlam, Sivasspor maçının ardından yakaladıkları yükselişe devam etmek istediklerini söyledi. Deplasmanda yapacakları Fenerbahçe maçı hakkında konuşan Sağlam, “Sivasspor maçında son dakika da attığımız gol ile sezon başından bu yana yaşadığımız hem hakem hem de futbol şansızlığını tamamen ortadan kaldırdığını söylemiştim. Ondan sonra yükselişimiz başlayacak demiştim. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçı Eskişehirspor’un geleceği adına belirleyici karşılaşmalardan bir tanesiydi. O maçı güzel geçtik. Önümüzde çok önemli Fenerbahçe karşılaşması var. Fenerbahçe ile İstanbul’da kendi evinde, kendi taraftarı önünden oynamak kolay değil. Bütün içtenliğimle ve samimiyetimle söylemek isterim ki, eğer bizim çocuklar kendilerine inanır ve güvenirlerse sorumluluk alırlarsa başaramayacakları iş yok. Biz bunu daha önce Galatasaray ve Beşiktaş deplasmanında da gördük. Maalesef bariz hakem hatalarıyla bu iki karşılaşmadan 1 puanla ayrıldık. Eğer biz Kayseri Erciyesspor maçında ki isteği, arzuyu ve futbol adına ortaya koyduğumuz güzellikleri Fenerbahçe maçında da sahaya koyarsa iyi bir sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum. Oyunlarımız bu kaliteyi ve sorumluluğu Fenerbahçe maçında ortaya koyacaklar. Camiamızı ve taraftarımızı memnun edecek oyunun ortaya koyacağız hem de iyi bir sonuç alacağız” dedi.

Takımın genel olarak moralinin yüksek olduğunu ifade eden Sağlam, konuşmasının bir bölümüne şöyle devam etti:

“Akaminko’nuun sakatlığı devam ediyor. Özgür Çek iyi durumda. İki sonra takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Bunun yanında Erciyesspor maçında Diego’nun sakatlığı hepimizi üzdü. O da yaklaşık 3 hafta kadar aramızda olmayacak. Baktığımız zaman bizim için her şey yolunda. Fenerbahçe maçını oynadıktan sonra İstanbul’da kalarak, Çarşamba günü oynayacağımız Galatasaray maçını bekleyeceğiz. İstanbul seferinden iki güzel karşılaşma oynayıp hem ligde hem de kupada kazanarak şehrimize dönmeyi yürekten istiyoruz.”

“BU SENE KUPADA DA İDDİALIYIZ”

3 Aralık Çarşamba günü deplasmanda Ziraat Türkiye Kupası’na grup maçında karşılaşacakları Galatasaray’ı yenerek Eskişehir’e iki galibiyetle dönmek istediklerini belirten Sağlam, “Kupayı ikinci plana atmayız. Bu sene kupada da iddialıyız. Takımımızda 24 oyuncumuz var. Oyuncularımızın hepsi bu takımda oynasınlar diye bizimle antrenmana çıkıyor. Dolayısıyla Çarşamba günü Galatasaray maçında ligde fazla oynatamadığımız, fazla görev veremediğimiz arkadaşlardan birkaç tanesine görev vereceğiz” diye konuştu.