ESKİŞEHİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sıkıntılı günler yaşayan Eskişehirspor'da gözler Bursaspor ile hafta sonu oynanacak zorlu mücadeleye çevrildi.

Eskişehirspor Kulübü İdari Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mehmet Arı, kentte yapımı devam eden stadyum şantiyesinde düzenlediği basın toplantısında, Kasımpaşa deplasmanına büyük umutlarla gittiklerini ancak puan alamadan geldiklerini söyledi.

Kasımpaşa maçında muhteşem taraftara galibiyet hediye edemedikleri için üzgün olduklarını belirten Arı, "Biz kümede kalacağız, buna inandık. Kasımpaşa maçından sonra orada gördüğüm atmosfer Eskişehirspor'un kesinlikle bu ligden düşmeyeceği şeklinde" dedi.

Arı, Kasımpaşa mağlubiyetini unutmak zorunda olduklarını dile getirerek, "Üzüntümüz 2 gün sürdü. Önümüzde ezeli rakibimiz ama ebedi dostumuz olan Bursaspor ile bir maçımız var. Bu karşılaşma bizim için kırılma maçı. Ben tribünlerin yine sonuna kadar dolacağını ve maçtan galibiyetle çıkacağımıza inanıyorum. Yolumuz açık olsun, umutluyuz" diye konuştu.

- "Futbolu Türkiye'de öldürmemek lazım"

Mehmet Arı, son dönemlerde gündeme gelen tribün cezalarına da değindi.

Passolig sistemiyle sadece taşkınlık yapan kişiye ceza verilmesinin ön görüldüğünü ancak bütün tribünlerin ceza aldığını belirten Arı, şunları kaydetti:

"Bunun bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bununla ilgili de federasyonumuzdan yeniden bazı şeyleri gözden geçirip, yeni düzenlemeler yapacağı şeklinde beklentilerimiz var. Futbolu Türkiye'de öldürmemek lazım. Bizim en büyük eğlencemiz, en büyük zevkimiz, en büyük tutkumuz futbol. Bunu da eski haline getirmek zorundayız. İnşallah yeni düzenlemeler yapılır ve futbol seyircisi zevkle tribünlere döner. Çünkü onlar olmadan kiminle oynarsanız oynayın futbolun hiçbir amacı yok."