Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Balıkesirspor maçını kazanarak yükselişe geçmeyi planladıklarını söyledi.

Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Sağlam, Mersin İdman Yurdu maçında alınan mağlubiyet sonrasında futbolcularının üzgün olduğunu belirtti. Pazartesi günü evlerinde oynayacakları Balıkesirspor maçını kazanarak ligde üst sıralara çıkmak istediklerini dile getiren Sağlam, “Pazartesi günü öncelikle Balıkesirspor maçını, ardından Sivasspor maçı iyi değerlendirerek en azından bulunduğumuz yerden yukarılara çıkarak bu sıkıntılı süreci geçeceğiz. Güzel günler gelecek ben buna inanıyorum. Balıkesirspor maçında taraftarımızın yanımızda olmasını istiyorum. Gerçekten Eskişehirspor’u ateşleyecek oyuncularımız motive edecek taraftarlarımızı istiyoruz. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ederim” dedi.

“ÇOK BASİT HATALAR YAPMASAYDIK FARKLI YERDE OLABİLİRDİK”

Ligde yaptıkları karşılaşmalarda ufak hatalar dolayısıyla yenilgiler aldıklarını vurgulayan Sağlam konuşmasının bir bölümünü şu şekilde sürdürdü:

“Ligi değerlendirdiğimiz zaman beklediğimiz puanın altında kaldık. Daha fazla puan bekliyorduk. Bu puanları alabileceğimiz karşılaşmaları da oynadık aslında. Çok basit hataları yapmasak, hakem hataları yaşamasaydık çok farklı yerde olurduk. Futbol böyle enteresan, enteresan olduğu gibi de güzel bir oyun. Durumumuz itibariyle eleştiriler de olacaktır. Nasıl iyi olduğumuz zaman övgüler oluyorsa kötü gittiğimiz zamanda eleştirilerin olması çok doğaldır. İnşallah bizde iyi niyetli olan bu eleştirilerden kendimize ait olanlardan ders çıkartacağız. Ancak eleştirileri yaparken sizden bir ricam olacak. Gerçekten iyi niyetli, bu takımın geleceğine katkı sağlayabilecek eleştirileri her zaman biz istiyoruz. Yıllarca bu işin içindeyiz. Hangi eleştirilerin iyi veya kötü niyetli olduğunu ayırt edebiliyoruz. Genel duruma göz attığımız zaman. Ülke olarak biz kaostan beslenen bir yapımız var. Bir yerde işler iyi gittiği zaman birçok insan bundan rahatsız olur. İşlerin bir yerde kötü gitmesi kaos ortamının oluşması da bir çok insanı mutlu eder. Bu tür ortamlar bu insanların beslenmesini sağlar. Şuanda ki durumumuzda gün onların günü gibi görünüyor. Ama yıllarca bu işin içindeyim, bu tür dönemleri çok yaşadık. Birçok insan çok erken eleştirilere başladı. Ama bu tür insanların işin sonunda mahcup olup özür dilediklerini gördüm. Bir çok insan özür diledi. O yüzden bir maçla üstümüzde bulunan 7 takımı altımıza alabileceğimiz bir puan sıralaması var. Bence pişman olacakları eleştirileri yapmasınlar.”

“TAKIMA VE OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM”

Sağlam, bulundukları olumsuz durumu fırsata çevirecek güçlerinin olduğunu belirterek, “Gelecekten endişe duymuyorum. Takımımıza ve oyuncularıma güveniyorum. Bu tür durumlar değerlendirmesini bilenler için bir fırsat oluyor. Böyle durumlarda kendi içinizde yürekli, karakterli insanları tespit ediyorsunuz. Sorumluluk sahibi insanlar bu tür durumlarda hemen sorumluluk alıyorlar. Tam tersi karakterli insanlarda bu işten nasıl kaçarız bunu düşünmeye başlıyorlar. Şuan bizim gördüğümüz tabloda bu tespitleri yapmak zorunda kaldım. Bu sıkıntılı görünen durumu fırsata çevirerek güçlenerek çıkacağız. Belki Mersin’de 3 puan kaybetmiş olabiliriz. Ama inşallah bunu bundan bir ders çıkartarak, daha fazlasını kazacak değerleri kendi içimizde yaparak bu işi fırsata çevireceğiz” diye konuştu.