Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında sahasında Eskişehirspor’a 4-1 mağlup olan Trabzonspor, bu sezon evinde ilk yenilgisini aldı. Lider Beşiktaş ile puan farkını 13’e çıkaran Trabzonspor zirve yolunda yara almayı sürdürdü.

Sahasında Eskişehirspor karşısında sürpriz bir yenilgi alan Trabzonspor, zirve yarışında yara almaya devam ederken, evinde ise bu sezon ilk yenilgisini aldı. Lider Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 13’e çıkartan bordo-mavililer, evinde oynadığı 8 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Attığı 19 gole karşılık ise kalesinde 15 gol gördü. Karadeniz ekibi bu sonuçlarla Avni Aker’de 15 puan toplayabildi.

AVNİ AKER’DE YİNE 4-1

Trabzonspor evindeki en son yenilgisini yine 4-1’lik skor ile almıştı. Bordo-mavililer 233 gün sonra evinde Eskişehirspor’a yine aynı skor ile mağlup olurken, Karadeniz ekibi 11 Mayıs 2014’te sahasında Galatasaray’a 4-1 mağlup oldu. Söz konusu tarihten beri evinde rakiplerine boyun eğmeyen bordo-mavililer, Eskişehirspor’a mağlup olarak bu sezon evindeki ilk yenilgisini de almış oldu.

GEÇTİĞİMİZ SEZONUN GERİSİNDE KALDI

Sezon başı yaptığı flaş transferlerle yenilenen ve kadrosuna birçok yıldız katarak bütçesini zorlayan Trabzonspor, geçtiğimiz sezonun gerisinde kaldı. 2013-2014 sezonuna öze dönüş parolasıyla başlayan, altyapıdan gelen oyuncularına şans vererek mücadele eden bordo-mavililer, ligin ilk 15. haftasında 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet almıştı. Attığı 22 gole karşılık ise kalesinde 18 gol görmüştü. Trabzonspor bu sezon ise 15 maçta 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti. Attığı 27 gole karşılık ise kalesinde 26 gol gördü ve 22 puan toplayarak geçtiğimiz sezonun 2 puan gerisinde kaldı.

"ACI KAYBIMIZDAN DOLAYI KAPALIYIZ"

Trabzonspor’da yayımlanan yerel gazeteler Trabzonspor’un Eskişehirspor karşısında aldığı 4-1’lik farklı yenilgiyi manşetlerine taşıdı. Ağır eleştirilerde bulunan yerel gazetelerden Karadeniz Gazetesi, "2015 Yılını Hüzünlü Karşılıyoruz. Yastayız, Acı Kaybımızdan Dolayı Kapalıyız" başlığını atarken, Karadeniz’den Günebakış Gazetesi ise, "Trabzon’un Bittiği Andır" başlığını okuyucularıyla paylaştı. Taka Gazetesi, "Kaos Kulübün, Kaos Futbolu" başlığını attı. Son Nokta Gazetesi, "Yanal’ın Fırtınası Yalan Oldu", Karadeniz’in Sesi Gazetesi ise, "Hacı Tablo" başlığıyla çıkarken, Kuzey Ekspers Gazetesi, "Şapka Düştü Kel Görüntü" manşetini okuyucularıyla paylaştı.